03/08/2023 03/08/2023 Με την ευλογία του Μητροπολίτη Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας κ.κ. Σάββα, το Διοικητικό Συμβούλιο της Αδελφότητας Ορθοδόξων Νέων της Επισκοπής Βαρσοβίας και Μπιέλσκ, στις 24-30 Ιουλίου 2023, διοργάνωσε για δεύτερη φορά κατασκήνωση στην γυναικεία Ιερά Μονή Αγίας Μεγαλομάρτυρoς Αικατερίνη στο Zaleszany της νοτιοανατολικής Πολωνίας. Κατά τη διάρκεια της κατασκήνωσης οι νέοι εόρτασαν την σύναξη της...
03 Αυγούστου, 2023 - 8:41
Τελευταία ενημέρωση: 03/08/2023 - 8:30

Πολωνία: Ο ορθόδοξος τρόπος ζωής βίωμα για νέους και νέες

Διαδώστε:
Πολωνία: Ο ορθόδοξος τρόπος ζωής βίωμα για νέους και νέες

Με την ευλογία του Μητροπολίτη Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας κ.κ. Σάββα, το Διοικητικό Συμβούλιο της Αδελφότητας Ορθοδόξων Νέων της Επισκοπής Βαρσοβίας και Μπιέλσκ, στις 24-30 Ιουλίου 2023, διοργάνωσε για δεύτερη φορά κατασκήνωση στην γυναικεία Ιερά Μονή Αγίας Μεγαλομάρτυρoς Αικατερίνη στο Zaleszany της νοτιοανατολικής Πολωνίας.

Κατά τη διάρκεια της κατασκήνωσης οι νέοι εόρτασαν την σύναξη της Υπεραγίας Θεοτόκου της Zaleszany και των Αγίων Μαρτύρων της Επαρχίας Ποντλάσκιε, στη βορειοανατολική Πολωνία.

Η πρώτη μέρα ξεκίνησε με προσευχή μπροστά στην Ιερά Εικόνα της Θεοτόκου. Οι νεαροί εθελοντές συμμετείχαν σε δραστηριότητες καθαρισμού στο μοναστήρι. Οι συμμετέχοντες συναντιόντουσαν καθημερινά για πρωινή και βραδινή προσευχή. Συμμετείχαν ακόμη σε συναντήσεις με τις αδελφές της Ιεράς Μονής, κατά τις οποίες συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την ιστορία της κοινότητας, την πνευματικότητα και τον ρόλο της Εκκλησίας στη ζωή ενός νέου ανθρώπου.

Επίσης, οι νέοι είχαν την ευκαιρία να ακούσουν για τη δύσκολη ιστορία της περιοχής από τους ίδιους τους κατοίκους. Την τέταρτη μέρα της κατασκήνωσης έγινε επίσκεψη στο τοπικό νεκροταφείο που βρισκόταν σε δασώδες μέρος.

Κατά την εορτή της Σύναξης της Θεοτόκου και των Αγίων Μαρτύρων της Επαρχίας Ποντλάσκιε, οι νέοι συμμετείχαν στην υποδοχή των προσκυνητών, παρέχοντάς τους βοήθεια και τις απαραίτητες πληροφορίες, επιβλέποντας τα κεριά που άναβαν οι πιστοί και τα χαρτιά υπέρ υγείας και υπέρ αναπαύσεως που συμπλήρωναν με ονόματα όσοι το επιθυμούσαν.

Οι κατασκηνωτές συμμετείχαν στο μυστήριο της εξομολόγησης και στη Θεία Ευχαριστία, καθώς και στον καθαγιασμό σταυρών και την τοποθέτησή τους στους τρούλους του μοναστηριακού ναού που κατασκευάζεται.

Στο μοναστήρι ήρθαν νέοι από την πόλη Bielsk Podlaski, την πόλη Μπιαλιστόκ και τη Βαρσοβία.  Πολλοί από τους συμμετέχοντες της φετινής εκδήλωσης δήλωσαν την προθυμία τους να έρθουν στο Zaleszany και το επόμενο έτος, σύμφωνα με την Εκκλησία της Πολωνίας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων