02/11/2022 02/11/2022 Με την ευλογία του Μακαριωτάτου Μητροπολίτη Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας κ.κ. Σάββα πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση της Αδελφότητας Ορθοδόξων Νέων της Επαρχίας Βαρσοβίας-Μπιέλσκ. Της Σβετλάνα Λεβίτσκι Η συνάντηση ξεκίνησε με την τέλεση της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό της Αναστάσεως στο Bielsk Podlaski (Μπιέλσκ Μποντλάσκι), στην Ανατολική Πολωνία, προεξάρχοντος του Πανιερώτατου Αρχιεπισκόπου Μπιέλσκ κ. Γρηγορίου....
02 Νοεμβρίου, 2022 - 11:26
Τελευταία ενημέρωση: 02/11/2022 - 11:31

Πολωνία: Στο επίκεντρο ο Ορθόδοξος χαρακτήρας των νέων

Διαδώστε:
Πολωνία: Στο επίκεντρο ο Ορθόδοξος χαρακτήρας των νέων

Με την ευλογία του Μακαριωτάτου Μητροπολίτη Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας κ.κ. Σάββα πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση της Αδελφότητας Ορθοδόξων Νέων της Επαρχίας Βαρσοβίας-Μπιέλσκ.

Της Σβετλάνα Λεβίτσκι

Η συνάντηση ξεκίνησε με την τέλεση της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό της Αναστάσεως στο Bielsk Podlaski (Μπιέλσκ Μποντλάσκι), στην Ανατολική Πολωνία, προεξάρχοντος του Πανιερώτατου Αρχιεπισκόπου Μπιέλσκ κ. Γρηγορίου.

Στο κήρυγμά του, ο Πανιερώτατος τόνισε ότι η αδελφότητα θα πρέπει να έχει ορθόδοξο χαρακτήρα, πράγμα που σημαίνει ότι οτιδήποτε γίνεται σε αυτήν θα πρέπει να έχει τη σφραγίδα της Ιεράς Παράδοσης. Αναφερόμενος στην απλότητα που άφησαν πίσω τους οι Άγιοι Πατέρες, είπε ότι σήμερα βιώνουμε μία κρίση διότι δεν χρησιμοποιούμε τις παραδόσεις της Εκκλησίας και δεν μπορούμε να καταλάβουμε ότι η συμμετοχή στη Θεία Λειτουργία μας δίνει ό,τι είναι απαραίτητο για τη ζωή μας. Εξαιτίας αυτού, όπως είπε, συχνά μιλάμε μεταξύ μας, αλλά δεν μπορούμε να καταλάβουμε ο ένας τον άλλον.

Επίσης, ο Αρχιεπίσκοπος Μπιέλσκ ενθάρρυνε τους νέους να ενεργήσουν όχι ως οργάνωση, αλλά σαν το Σώμα του Χριστού. Βασιζόμενος στον συμβολισμό του λουλουδιού, ο Πανιερώτατος εξήγησε ότι η ομορφιά του βρίσκεται στις ρίζες, που παίρνουν ό,τι είναι απαραίτητο για τη ζωή. Η ζωή μας δεν είναι για επίδειξη, όπως είπε, ούτε πρέπει να ασχολούμαστε με το τι κάνουμε ή το πόσοι είμαστε. Αυτό πρέπει να το δει πάνω απ’ όλα ο Θεός, ο οποίος θα μας ανταμείψει την κατάλληλη στιγμή, σύμφωνα με τον Πανιερώτατο.

Τέλος ο Αρχιεπίσκοπος κ. Γρηγόριος, τόνισε ότι η υπερηφάνεια είναι αυτή που απομακρύνει τον Θεό από εμάς, και ότι πρέπει να προσεγγίζουμε την Θεία Ευχαριστία με ταπείνωση.

Μετά το κήρυγμα του Πανιερώτατου, όλοι οι συμμετέχοντες πήγαν στο Πολιτιστικό Κέντρο Bielsko, όπου πήραν πρωινό, και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση στην αίθουσα συνεδριάσεων.

Μετά από σύντομη προσευχή, ο πρόεδρος της Αδελφότητας Ορθοδόξων Νέων, Michał Kozłowski, πήρε τον λόγο και καλωσόρισε τους προσκεκλημένους.

Κατά τη συνεδρίαση παρουσιάστηκε το ημερολόγιο για το επόμενο έτος δραστηριότητας του διοικητικού συμβουλίου.

 

Με πληροφορίες από orthodox.pl (Beata Kosacka)

Φωτογραφίες: αρχείο της Ορθόδοξης Νεολαίας της Επαρχίας Βαρσοβίας-Μπιέλσκ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων