03/11/2023 03/11/2023 Με πρωτοβουλία του Ινστιτούτου Ορθοδόξου Πολιτισμού στο Siemiatycze της Ανατολικής Πολωνίας, στις 29 Οκτωβρίου 2023, πραγματοποιήθηκε ο ορθόδοξος εορτασμός της Εθνικής Ημέρας Παιδείας. Η εκδήλωση ξεκίνησε με Θεία Λειτουργά στον Ιερό Ναό της Αναστάσεως στο Siemiatycze. Παρέστη συμποσευχόμενος ο Επίσκοπος Σιεμιατίτσε κ. Βαρσανούφιος και πολυάριθμοι δάσκαλοι και εκπαιδευτικοί. Μετά την Θεία Λειτουργία πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην...
03 Νοεμβρίου, 2023 - 16:26
Τελευταία ενημέρωση: 03/11/2023 - 15:47

Πολωνία: Το Ινστιτούτο Ορθοδόξου Πολιτισμού για την Εθνική Ημέρα Παιδείας

Διαδώστε:
Πολωνία: Το Ινστιτούτο Ορθοδόξου Πολιτισμού για την Εθνική Ημέρα Παιδείας

Με πρωτοβουλία του Ινστιτούτου Ορθοδόξου Πολιτισμού στο Siemiatycze της Ανατολικής Πολωνίας, στις 29 Οκτωβρίου 2023, πραγματοποιήθηκε ο ορθόδοξος εορτασμός της Εθνικής Ημέρας Παιδείας.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με Θεία Λειτουργά στον Ιερό Ναό της Αναστάσεως στο Siemiatycze. Παρέστη συμποσευχόμενος ο Επίσκοπος Σιεμιατίτσε κ. Βαρσανούφιος και πολυάριθμοι δάσκαλοι και εκπαιδευτικοί.

Μετά την Θεία Λειτουργία πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην αίθουσα της ενορίας με την παρουσίαση του βιβλίου του Καθ. Δρ. Antoni Mironowicz με τίτλο «Η Ορθόδοξη Εκκλησία στην Πολωνία και η πορεία της προς την αυτοκεφαλία».

Ο συγγραφέας του βιβλίου εξήγησε την έννοια της αυτοκεφαλίας και παρουσίασε την πορεία της εν Πολωνία Ορθοδόξου Εκκλησίας προς την απόκτησή της.

Στο τέλος, ο διάκονος Mirosław Demczuk ευχαρίστησε τον καθ. Antoni Mironowicz για την πολύ ενδιαφέρουσα διάλεξη. Οι συμμετέχοντες προσευχήθηκαν γυπερ της ανάπαυσης των ψυχών όλων όσοι συνέβαλαν στην απόκτηση του αυτοκεφάλου της εν Πολωνία Ορθοδόξου Εκκλησίας.

Σημειώνεται ότι η Εθνική Ημέρα Παιδείας στην Πολωνία είναι στις 14 Οκτωβρίου.

 

Με πληροφορίες και φωτογραφίες από orthodox.pl (Andrzej Stremkowski, Mirosław Demczuk)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων