21/06/2022 21/06/2022 Έκκληση προς τους πιστούς να παραμείνουν σταθεροί στην πίστη τους, κόντρα στις δοκιμασίες των ημερών, έκανε ο Μητροπολίτης Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας κ.κ. Σάββας. Ο Μακαριώτατος προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας, που τελέστηκε με αφορμή την εορτή της πολιούχου του Bielsk Podlaski. Στην ομιλία του ο Μητροπολίτης κ.κ. Σάββας εξέφρασε την ευγνωμοσύνη προς τον Θεό για...
21 Ιουνίου, 2022 - 12:25
Τελευταία ενημέρωση: 21/06/2022 - 14:38

Πολωνίας: Να παραμείνουμε σταθεροί στην πίστη μας

Διαδώστε:
Πολωνίας: Να παραμείνουμε σταθεροί στην πίστη μας

Έκκληση προς τους πιστούς να παραμείνουν σταθεροί στην πίστη τους, κόντρα στις δοκιμασίες των ημερών, έκανε ο Μητροπολίτης Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας κ.κ. Σάββας.

Ο Μακαριώτατος προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας, που τελέστηκε με αφορμή την εορτή της πολιούχου του Bielsk Podlaski.

Στην ομιλία του ο Μητροπολίτης κ.κ. Σάββας εξέφρασε την ευγνωμοσύνη προς τον Θεό για την τέλεση της Ευχαριστιακής Σύναξης και την πανήγυρη που τελέστηκε. Ο Προκαθήμενος της εν Πολωνία Ορθοδόξου Εκκλησίας έκανε έκκληση σε όλους τους συγκεντρωμένους να παραμείνουν σταθεροί στην πίστη τους και να μην υποκύψουν στην επιρροή του κακού. “Ένας Ορθόδοξος Χριστιανός πρέπει να είναι μάρτυρας του καλού στον κόσμο”, επεσήμανε.

Ο Μακαριώτατος τόνισε ότι η Ορθοδοξία είναι ένας μεγάλος πλούτος που δεν ευχαριστεί τον κόσμο, γιατί διακηρύσσει μια αλήθεια άβολη για πολλούς ενώ, υπενθύμισε για άλλη μια φορά ότι η εικόνα της Υπεραγίας Θεοτόκου της Bielsko αποτελεί ιδιαίτερη ευλογία του Θεού για την περιοχή.

Οι λατρευτικές εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με τη λιτάνευση της ιεράς εικόνας της Παναγίας του Bielsko.

Φωτογραφίες: Fr. Dawid Brewczyk, Irena Łozowik

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων