13/09/2022 13/09/2022 Τη μνήμη του Αγίου Ιώβ του Ποτσάεφ τίμησε η Εκκλησία της Πολωνίας. Πρόκειται για τον Άγιο ο οποίος διαδραμάτισε τεράστιο ρόλο στη ζωή της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Πολωνο-Λιθουανική Κοινοπολιτεία στις αρχές του 16ου και του 17ου αιώνα.  Στις εόρτιες λατρευτικές εκδηλώσεις που τελέστηκαν στον Ιερό Ναό της Αγίας Βαρβάρας Milejczyce έλαβε μέρος ο Μακαριώτατος Μητροπολίτης Βαρσοβίας...
13 Σεπτεμβρίου, 2022 - 11:53
Τελευταία ενημέρωση: 13/09/2022 - 12:05

Πολωνίας Σάββας: Η υπηρεσία στον Θεό απαιτεί από έναν κληρικό θάρρος

Διαδώστε:
Πολωνίας Σάββας: Η υπηρεσία στον Θεό απαιτεί από έναν κληρικό θάρρος

Τη μνήμη του Αγίου Ιώβ του Ποτσάεφ τίμησε η Εκκλησία της Πολωνίας. Πρόκειται για τον Άγιο ο οποίος διαδραμάτισε τεράστιο ρόλο στη ζωή της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Πολωνο-Λιθουανική Κοινοπολιτεία στις αρχές του 16ου και του 17ου αιώνα. 

Στις εόρτιες λατρευτικές εκδηλώσεις που τελέστηκαν στον Ιερό Ναό της Αγίας Βαρβάρας Milejczyce έλαβε μέρος ο Μακαριώτατος Μητροπολίτης Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας κ.κ. Σάββας καθώς και Ιεράρχες και κληρικοί της Εκκλησίας της Πολωνίας. 

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε λιτάνευση της ιεράς εικόνας πέριξ του ναού.

Απευθυνόμενος στους πιστούς ο Μακαριώτατος τόνισε το γεγονός ότι ο σημερινός κόσμος με τα ποικίλα προβλήματά του απαιτεί μεγάλη ευθύνη, πνευματική εγρήγορση και σύνεση από κάθε κληρικό. “Προβλήματα, εμπειρίες, δυσκολίες ήταν, είναι και θα είναι μέρος της διακονίας του ιερέα. Αυτό δεν μπορεί να είναι αιτία αποθάρρυνσης. Οι αντιξοότητες πρέπει να κινητοποιήσουν τον καθένα μας με επιμονή και προσπάθεια. Η υπηρεσία στον Θεό απαιτεί από έναν κληρικό θάρρος και αδιάλλακτη στάση”, ανέφερε.

Στο τέλος ο Προκαθήμενος της εν Πολωνία Ορθοδόξου Εκκλησίας ευχαρίστησε όλους τους συγκεντρωμένους για την κοινή τους προσευχή και τη συμμετοχή στους εορτασμούς, ευχόμενος την ευλογία του Θεού, εκτιμώντας τις προσπάθειες των προγόνων τους για την υπεράσπιση της Ορθοδοξίας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων