27/04/2022 27/04/2022 Η πνευματική ανάπτυξη θα πρέπει να παραμένει πάντα υψηλός στόχος του ανθρώπου τόνισε ο Μητροπολίτης Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας κ.κ. Σάββας από τον ναό της Αναστάσεως στην περιοχή Μπιέλσκ Μποντάλσκι, όπου προεξήρχε χθες, Τρίτη του Πάσχα, στο συλλείτουργο που τελέστηκε.  Πριν την έναρξη της Θεία Λειτουργία ό Μακαριώτατος ευλόγησε τα προσφερόμενα τρόφιμα όπως γίνεται κατά...
27 Απριλίου, 2022 - 9:51
Τελευταία ενημέρωση: 27/04/2022 - 9:52

Πολωνίας Σάββας: Να παραμένει υψηλός στόχος η πνευματική ανάπτυξη

Διαδώστε:
Πολωνίας Σάββας: Να παραμένει υψηλός στόχος η πνευματική ανάπτυξη

Η πνευματική ανάπτυξη θα πρέπει να παραμένει πάντα υψηλός στόχος του ανθρώπου τόνισε ο Μητροπολίτης Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας κ.κ. Σάββας από τον ναό της Αναστάσεως στην περιοχή Μπιέλσκ Μποντάλσκι, όπου προεξήρχε χθες, Τρίτη του Πάσχα, στο συλλείτουργο που τελέστηκε. 

Πριν την έναρξη της Θεία Λειτουργία ό Μακαριώτατος ευλόγησε τα προσφερόμενα τρόφιμα όπως γίνεται κατά την τοπική παράδοση.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε λιτάνευση της εικόνας της Αναστάσεως ενώ ο Προκαθήμενος της εν Πολωνία Ορθοδόξου Εκκλησίας στη συνέχεια τέλεσε την ακολουθία του Αγιασμού.

Στο σύντομο κήρυγμά του αναφέρθηκε στο νόημα της Ανάστασης αλλά και στα πνευματικά οφέλη τα οποία θα πρέπει να στοχεύουν οι πιστοί. “Μέσω της θυσίας του Χριστού και της Ανάστασής Του, έχουμε την ευκαιρία να ενωθούμε μαζί Του στο Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας. Επομένως, πρέπει να χρησιμοποιούμε συνεχώς αυτή την ευκαιρία χωρίς να χάνουμε την ψυχή μας στον καθημερινό, προσωπικό μας αγώνα ενάντια στην αμαρτία”, ανέφερε.

Ο Μακαριώτατος με μεγάλη ανησυχία μίλησε για το μέλλον της Εκκλησίας, εφιστώντας την προσοχή, μεταξύ άλλων, στην ανατροφή της νέας γενιάς στην Ορθόδοξη Εκκλησία, το σχολείο και την οικογένεια. Ο Μητροπολίτης κ.κ. Σάββας επεσήμανε να δοθεί μεγαλύτερη προσοχή στα πνευματικά εφόδια που παρέχονται στους νέους, έτσι ώστε να τους φέρουν πιο κοντά στην επικοινωνία με τον Θεό.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων