04/05/2022 04/05/2022 Στη Γυναικεία Μονή Γεννήσεως της Θεοτόκου στο Zwierki, πανηγύρισε ο Ιερός Μοναστηριακός Ναός Αγ. Γαβριήλ Ζαμπλουντόφσκι, στις 2-3 Μαΐου. Ιερούργησε ο Μητροπολίτης Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας κ.κ. Σάββας. Κατά τη διάρκεια της Θείας λειτουργίας, αναγνώσθηκε ευχή για να επικρατήσει η ειρήνη στην Ουκρανία. Μετά την Θεία λειτουργία έγινε λιτανεία γύρω από το καθολικό Μονής. Της...
04 Μαΐου, 2022 - 17:43
Τελευταία ενημέρωση: 04/05/2022 - 19:03

Πολωνίας Σάββας: Ορθοδοξία είναι αγάπη, ειρήνη, αρμονία, και ό,τι ενώνει τον κόσμο

Διαδώστε:
Πολωνίας Σάββας: Ορθοδοξία είναι αγάπη, ειρήνη, αρμονία, και ό,τι ενώνει τον κόσμο

Στη Γυναικεία Μονή Γεννήσεως της Θεοτόκου στο Zwierki, πανηγύρισε ο Ιερός Μοναστηριακός Ναός Αγ. Γαβριήλ Ζαμπλουντόφσκι, στις 2-3 Μαΐου. Ιερούργησε ο Μητροπολίτης Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας κ.κ. Σάββας. Κατά τη διάρκεια της Θείας λειτουργίας, αναγνώσθηκε ευχή για να επικρατήσει η ειρήνη στην Ουκρανία. Μετά την Θεία λειτουργία έγινε λιτανεία γύρω από το καθολικό Μονής.

Της Σβετλάνα Λεβίτσκι

Με αφορμή τις φετινές εορταστικές εκδηλώσεις αφιερωμένες στον Αγ. Γαβριήλ, ο Μακαριώτατος είπε ότι «διανύουμε μια όμορφη περίοδο στη ζωή της Εκκλησίας, την Ανάσταση του Κυρίου καθώς και την 30η επέτειο από την επιστροφή των ιερών λειψάνων του Αγ. Γαβριήλ».

Στη συνέχεια ο Μακαριώτατος τόνισε «το να είσαι Ορθόδοξος Χριστιανός σημαίνει το να είσαι υπεύθυνος άνθρωπος, και το να έχεις επίγνωση της πίστης σου. Η Ορθοδοξία είναι αγάπη, ειρήνη, αρμονία, και ό,τι ενώνει τον κόσμο».

Απευθυνόμενος στους νέους, έκανε έκκληση να μάθουν ιστορία, ιδιαίτερα αυτήν που εξιστορούν οι γονείς, να μπορούν να υπερασπιστούν την πίστη τους, και να εκκλησιάζονται. «Γίνονται τόσα πολλά σκάνδαλα στον σημερινό κόσμο. Επομένως, ας είναι ο Αγ Γαβριήλ το πνευματικό μας στήριγμα στις δύσκολες στιγμές της ζωής μας», κατέληξε ο Μακαριώτατος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων