11/05/2022 11/05/2022 Υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Μητροπολίτη Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας κ.κ. Σάββα πραγματοποιήθηκε χθες Σύναξη Κληρικών της Μητρόπολης Βαρσοβίας στην Ιερά Μονή των Αγίων Μάρθας και Μαρίας στην Γκόρα Γκραμπάργκα. Κεντρικό θέμα της σύναξης ήταν: «Η ουσία του μυστηρίου και η σπουδαιότητα των μυστηρίων της Ορθόδοξης Εκκλησίας που απορρέουν από αυτό». Νεωρίτερα, στο Καθολικό της...
11 Μαΐου, 2022 - 12:40
Τελευταία ενημέρωση: 11/05/2022 - 12:41

Πολωνίας Σάββας: Τα πάντα στην Εκκλησία έχουν ως πηγή τα μυστήρια

Διαδώστε:
Πολωνίας Σάββας: Τα πάντα στην Εκκλησία έχουν ως πηγή τα μυστήρια

Υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Μητροπολίτη Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας κ.κ. Σάββα πραγματοποιήθηκε χθες Σύναξη Κληρικών της Μητρόπολης Βαρσοβίας στην Ιερά Μονή των Αγίων Μάρθας και Μαρίας στην Γκόρα Γκραμπάργκα.

Κεντρικό θέμα της σύναξης ήταν: «Η ουσία του μυστηρίου και η σπουδαιότητα των μυστηρίων της Ορθόδοξης Εκκλησίας που απορρέουν από αυτό». Νεωρίτερα, στο Καθολικό της Μονής, τελέστηκε Θεία Λειτουργία στην οποία παρέστη συμπορσευχόμενος ο Προκαθήμενος της εν Πολωνία Ορθοδόξου Εκκλησίας.

Την έναρξη του συνεδρίου χαιρέτησε ο Μακαριώτατος κ.κ. Σάββας, ο οποίος εισήγαγε τους συμμετέχοντες στο θέμα της συνάντησης, τονίζοντας ότι οι σημερινοί καιροί είναι δύσκολοι, αλλά η Εκκλησία είναι η ίδια, αμετάβλητη και όλες οι δυσκολίες είναι μόνο ένας εξωτερικός παράγοντας.

Στη συνέχεια ο Μακαριώτατος τόνισε ότι σύμφωνα με τη διδασκαλία των Αγίων Πατέρων το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας καθώς και τα υπόλοιπα μυστήρια είναι ο πρωταρχικός σκοπός της ποιμαντικής διακονίας. Η Θεία Ευχαριστία, ως μυστήριο των μυστηρίων, στην αρχαιότητα συγκέντρωνε γύρω της άλλα μυστήρια που τελούνταν σε κοινωνία με τη Θεία Λειτουργία. Τα πάντα στην Εκκλησία έχουν την πηγή τους στα μυστήρια. 

Επίσης, έκανε αναφορά για στη ζωή της Μητρόπολης τον τελευταίο χρόνο. Ακολούθως οι Αρχιερατικοί Επίτροποι διάβασαν αναφορές για τη ζωή των περιφερειών τους.

Στη σύναξη έγινε επίσης παρουσίαση των οικονομικών εκθέσεων, των εκθέσεων της Εκκλησίας για την Προστασία Προσωπικών Δεδομένων, του φιλανθρωπικού έργου, της συνεργασίας με τους νέους, της κατήχησης και της διαχείρισης των κεριών.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων