11/10/2022 11/10/2022 Με την τέλεση Θείας Λειτουργίας από τον Μητροπολίτη Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας κ.κ. Σάββα στο παρεκκλήσιο των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου ξεκίνησε το νέο ακαδημαϊκό έτος στο Κέντρο Ορθόδοξου Πολιτισμού στην πολωνική πρωτεύουσα, όπου εδρεύει η Θεολογική Σχολή της Εκκλησίας της Πολωνίας.  Στον λόγο τους προς τους παρισταμένους ο Μακαριώτατος υπογράμμισε ότι η ιεραρχία είναι...
11 Οκτωβρίου, 2022 - 10:41
Τελευταία ενημέρωση: 11/10/2022 - 10:10

Πολωνίας Σάββας: Βάση του χριστιανικού κόσμου είναι το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας

Διαδώστε:
Πολωνίας Σάββας: Βάση του χριστιανικού κόσμου είναι το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας

Με την τέλεση Θείας Λειτουργίας από τον Μητροπολίτη Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας κ.κ. Σάββα στο παρεκκλήσιο των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου ξεκίνησε το νέο ακαδημαϊκό έτος στο Κέντρο Ορθόδοξου Πολιτισμού στην πολωνική πρωτεύουσα, όπου εδρεύει η Θεολογική Σχολή της Εκκλησίας της Πολωνίας. 

Στον λόγο τους προς τους παρισταμένους ο Μακαριώτατος υπογράμμισε ότι η ιεραρχία είναι το θεμέλιο της ζωής κάθε χριστιανού, ενώ η βάση όλου του χριστιανικού κόσμου είναι το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας.

Ο Μητροπολίτης κ.κ. Σάββας στη συνέχεια αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα της θεολογίας ως επιστήμης και προέτρεψε τους σπουδαστές να έχουν ως πρότυπο τον Άγιο Ιωάννη τον Θεολόγο. Δεν παρέλειψε, επίσης, να αναφερθεί στον αγώνα που έδωσε η τοπική Εκκλησία προκειμένου να ανακτήσει και πάλι τον χώρο που σήμερα στεγάζεται το παρεκκλήσιο της Σχολής.

Τέλος, ευχαρίστησε όλους όσους καθημερινά συμβάλουν στη λειτουργία του παρεκκλησίου.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων