22/04/2022 22/04/2022 Χωρίς το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας δεν μπορεί να υπάρξει Εκκλησία ανέφερε ο Μητροπολίτης Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας κ.κ. Σάββας κατά την τέλεση της Θείας Λειτουργίας της Μεγάλης Πέμπτης στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής στη Βαρσοβία.  Στο κήρυγμά του ο Μακαριώτατος χαρακτήρισε τη Μεγάλη Πέμπτη σημαντική ημέρα στη ζωή της Εκκλησίας και...
22 Απριλίου, 2022 - 12:32
Τελευταία ενημέρωση: 22/04/2022 - 12:07

Πολωνίας Σάββας: “Χωρίς Θεία Ευχαριστία, δεν υπάρχει Εκκλησία”

Διαδώστε:
Πολωνίας Σάββας: “Χωρίς Θεία Ευχαριστία, δεν υπάρχει Εκκλησία”

Χωρίς το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας δεν μπορεί να υπάρξει Εκκλησία ανέφερε ο Μητροπολίτης Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας κ.κ. Σάββας κατά την τέλεση της Θείας Λειτουργίας της Μεγάλης Πέμπτης στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής στη Βαρσοβία. 

Στο κήρυγμά του ο Μακαριώτατος χαρακτήρισε τη Μεγάλη Πέμπτη σημαντική ημέρα στη ζωή της Εκκλησίας και της οικουμένης λόγω της καθιέρωσης της Θείας Ευχαριστίας, που είναι το Σώμα και το Αίμα του Χριστού. “Όλοι όσοι έρχονται στην ευχαριστιακή τράπεζα το κάνουν σε ανάμνηση του Μυστικού Δείπνου”, ανέφερε.

Όπου η Θεία Ευχαριστία εκεί και η Εκκλησία. Χωρίς το μυστήριο αυτό, η Εκκλησία δεν μπορεί να υπάρξει”, τόνισε.

Ο Προκαθήμενος της εν Πολωνία Ορθοδόξου Εκκλησίας τόνισε επίσης τη σημασία το καθήκον του ιερέα που είναι να εκτελέσει την αναίμακτη θυσία του Σώματος και του Αίματος του Χριστού. 

Το απόγευμα της Μεγάλης Πέμπτης ο Μακαριώτατος χοροστάτησε στην Ακολουθία των Παθών στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων