13/08/2023 13/08/2023 Τη μνήμη του Αγίου Παντελεήμονος τίμησαν ενορίτες από δύο χωριά της βορειοανατολικής Πολωνίας, στις 9 Αυγούστου, με το παλαίο εορτολόγιο, προσκυνώντας την Ιερά Εικόνα και τεμάχιο των λειψάνων του Αγίου σε Ιερούς Ναούς της Βαρσοβίας. Συγκεκριμένα, πιστοί από την Ορθόδοξη Ενορία του Αγίου Κοσμά και Δαμιανού στο χωριό Narojki και την Ορθόδοξη Ενορία Μεταμορφώσεως του...
13 Αυγούστου, 2023 - 20:31
Τελευταία ενημέρωση: 13/08/2023 - 20:28

Προσκυνηματική επίσκεψη στη Βαρσοβία κατά την εορτή του Αγίου Παντελεήμονος

Διαδώστε:
Προσκυνηματική επίσκεψη στη Βαρσοβία κατά την εορτή του Αγίου Παντελεήμονος

Τη μνήμη του Αγίου Παντελεήμονος τίμησαν ενορίτες από δύο χωριά της βορειοανατολικής Πολωνίας, στις 9 Αυγούστου, με το παλαίο εορτολόγιο, προσκυνώντας την Ιερά Εικόνα και τεμάχιο των λειψάνων του Αγίου σε Ιερούς Ναούς της Βαρσοβίας.

Συγκεκριμένα, πιστοί από την Ορθόδοξη Ενορία του Αγίου Κοσμά και Δαμιανού στο χωριό Narojki και την Ορθόδοξη Ενορία Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο χωριό Rogawka, υπό την πνευματική φροντίδα του π.  Rodion Wołosiuk και π. Krzysztof Matwiejuk, μετέβησαν με λεωφορείο για προσκύνημα στη Βαρσοβία.

Αρχικά συμμετείχαν στη Θεία Λειοτργία στον Καθεδρικό Ναό της Βαρσοβίας που είναι αφιερωμένος στην του Θεού Σοφία. Εκεί οιπιστοί προσκύνησαν την ιερά Εικόνα και τεμάχιο του Αγίου Παντλεήμονος, και στη συνέχεια στη λιτανεία της Εικόνας.

Επόμενος σταθμός στο δρόμο των προσκυνητών ήταν η εκκλησία του Αγίου Ιωάννη της Κλίμακος στη Wola της δυτικής Πολωνίας. Στο τέλος, διέσχισαν τον πιο διάσημο και πολυσύχναστο δρόμο της Βαρσοβίας τον Κρακόφσκιε Πσεντμιέστσιε, και έπειτα επέστρεψαν στις κατοικίες τους.

 

orthodox.pl (tekst: Ewa Matwiejuk, Aleksandra Wołosiuk -zdjęcia: Aleksandra Wołosiuk)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων