22/09/2023 22/09/2023 Προεξάρχοτνος του Μητροπολίτη Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας κ.κ. Σάββα εορτάστηκε το Γενέσιο της Υπεραγίας Θεοτόκου στην πρωτεύουσα της Πολωνίας.  Επίκεντρο των λατρευτικών εκδηλώσεων ήταν ο Ιερός Ναός της Του Θεού Σοφίας όπου τελέστηκε συλλείτουργο με τη συμμετοχή του Επισκόπου Χαϊνόβκα κ. Παύλου και κληρικών. Ωστόσο, ιδιαίτερη ήταν η στιγμή όταν έλαβε χώρα η εις πρεσβύτερον...
22 Σεπτεμβρίου, 2023 - 10:46
Τελευταία ενημέρωση: 22/09/2023 - 10:49

Πρώτη χειροτονία στην “Αγιά Σοφιά” της Βαρσοβίας (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Πρώτη χειροτονία στην “Αγιά Σοφιά” της Βαρσοβίας (ΦΩΤΟ)

Προεξάρχοτνος του Μητροπολίτη Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας κ.κ. Σάββα εορτάστηκε το Γενέσιο της Υπεραγίας Θεοτόκου στην πρωτεύουσα της Πολωνίας. 

Επίκεντρο των λατρευτικών εκδηλώσεων ήταν ο Ιερός Ναός της Του Θεού Σοφίας όπου τελέστηκε συλλείτουργο με τη συμμετοχή του Επισκόπου Χαϊνόβκα κ. Παύλου και κληρικών.

Ωστόσο, ιδιαίτερη ήταν η στιγμή όταν έλαβε χώρα η εις πρεσβύτερον χειροτονία του διακόνου π. Δαυίδ Μαρτίνιουκ. Η Εκκλησία της Πολωνίας χαρακτηρίζει στην επίσημη ενημέρωσή της για τον εορτασμό ως ιστορική τη στιγμή αυτή. Υπενθυμίζεται ό συγκεκριμένος ναός αποτέλεσε ένα όραμα του Μητροπολίτη κ.κ. Σάββα και πλέον έχει καταστεί λειτουργικό επί καθημερινής βάσης καθώς πριν λίγους μήνες τελέστηκαν τα εγκαίνια από τον Προκαθήμενο της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Πολωνίας.

Στην ομιλία του ο Μητροπολίτης Βαρσοβίας αναφέρθηκε στο νόημα της εορτής ενώ δεν παρέλειψε να μιλήσει και για την “Αγιά Σοφιά τς Βαρσοβίας”. 

“Χάρη στη βοήθεια του Θεού μπορούμε σήμερα, στο κέντρο της Ευρώπης, να βλέπουμε μια υπέροχη ορθόδοξη εκκλησία, που αποτελεί πιστή συνέχεια του ιστορικού ναού της Κωνσταντινούπολης, που δεν λειτουργεί ως χριστιανικός ναός στις μέρες μας. Όντας Ορθόδοξοι, θα πρέπει να εκτιμήσουμε ιδιαίτερα αυτό το μεγάλο δώρο που έδωσε ο Θεός στην τοπική μας Εκκλησία”, είπε.

Φωτογραφίες: Εκκλησία της Πολωνίας 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων