25/09/2021 25/09/2021 του Νίκου Οικονόμου / ope.gr Το κηρυκτικό έργο και η διοίκηση ενορίας βρίσκονται στο επίκεντρο της 2ης σειράς σεμιναρίων για ιερείς που πραγματοποιούνται στην Ιερατική Σχολή Βαρσοβίας από 22 έως 25 Σεπτεμβρίου 2021 με την ευλογία του Μακαριωτάτου Μητροπολίτη Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας κ.κ. Σάββα. Στα σεμινάρια συμμετέχουν ιερείς από όλες τις Επισκοπές της Ορθοδόξου...
25 Σεπτεμβρίου, 2021 - 9:29
Τελευταία ενημέρωση: 25/09/2021 - 15:32

Σεμινάρια ιερέων στην Ιερατική Σχολή Βαρσοβίας

Διαδώστε:
Σεμινάρια ιερέων στην Ιερατική Σχολή Βαρσοβίας
  • του Νίκου Οικονόμου / ope.gr

Το κηρυκτικό έργο και η διοίκηση ενορίας βρίσκονται στο επίκεντρο της 2ης σειράς σεμιναρίων για ιερείς που πραγματοποιούνται στην Ιερατική Σχολή Βαρσοβίας από 22 έως 25 Σεπτεμβρίου 2021 με την ευλογία του Μακαριωτάτου Μητροπολίτη Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας κ.κ. Σάββα.

Στα σεμινάρια συμμετέχουν ιερείς από όλες τις Επισκοπές της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Πολωνίας και αποσκοπούν στην βελτίωση των δεξιοτήτων τους στο κήρυγμα καθώς και στην ευρεία κατανόηση του τρόπου διοίκησης μιας ενορίας.

Στην ομιλία του κατά την έναρξη των σεμιναρίων την πρώτη μέρα, ο Μακαριώτατος Μητροπολίτης Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας κ.κ. Σάββας επισήμανε, μεταξύ άλλων, ότι από την στιγμή της χειροτονίας του ο ιερέας κρατάει τον Σταυρό του Κυρίου ανεβαίνοντας τον δικό του Γολγοθά από τον οποίο ο ίδιος δεν μπορεί να κατέβει οικειοθελώς. Επίσης, τόνισε ότι ο ιερέας οφείλει να παρατηρεί προσεκτικά τον κόσμο γύρω του και να προσεύχεται ενθέρμως για αυτόν.

Κατά την διάρκεια των σεμιναρίων, οι ιερείς έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν νέες γνώσεις, μεταξύ άλλων, για τον τρόπο προετοιμασίας και τον καθορισμό των στόχων των κηρυγμάτων, καθώς και τον τρόπο ομιλίας με ιδιαίτερη έμφαση στην καθαρότητα του λόγου.

Στο τέλος των σεμιναρίων, οι συμμετέχοντες ιερείς θα κληθούν να δείξουν τις δεξιότητες που απέκτησαν προετοιμάζοντας τα κηρύγματα τους και κηρύσσοντας τον Θείο Λόγο δίνοντας έμφαση στο περιεχόμενο και τον τρόπο ομιλίας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων