03/02/2024 03/02/2024 Με την ευλογία του Μητροπολίτη Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας κ.κ. Σάββα πραγματοποιήθηκε κατηχητικό σεμινάριο για Θεολόγους της Μασοβίας, μίας ιστορικής περιοχής στη βορειοανατολική Πολωνία, στο Ορθόδοξο Πολιτιστικό Κέντρο της Βαρσοβίας. Το κύριο θέμα της συνάντησης ήταν η 100η επέτειος από την αυτοκεφαλία της εν Πολωνία Ορθοδόξου Εκκλησίας και η θρησκευτική εκπαίδευση παιδιών και νέων. Μεταξύ...
03 Φεβρουαρίου, 2024 - 12:24
Τελευταία ενημέρωση: 03/02/2024 - 12:37

Σεμινάριο Κατηχητών στη Βαρσοβία για την 100η επέτειο από την αυτοκεφαλία της εν Πολωνία Ορθοδόξου Εκκλησίας

Διαδώστε:
Σεμινάριο Κατηχητών στη Βαρσοβία για την 100η επέτειο από την αυτοκεφαλία της εν Πολωνία Ορθοδόξου Εκκλησίας

Με την ευλογία του Μητροπολίτη Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας κ.κ. Σάββα πραγματοποιήθηκε κατηχητικό σεμινάριο για Θεολόγους της Μασοβίας, μίας ιστορικής περιοχής στη βορειοανατολική Πολωνία, στο Ορθόδοξο Πολιτιστικό Κέντρο της Βαρσοβίας.

Το κύριο θέμα της συνάντησης ήταν η 100η επέτειος από την αυτοκεφαλία της εν Πολωνία Ορθοδόξου Εκκλησίας και η θρησκευτική εκπαίδευση παιδιών και νέων.

Μεταξύ άλλων μίλησαν ο π. Δρ Doroteusz Sawicki, λέκτορας στη Χριστιανική Θεολογική Ακαδημία της Βαρσοβίας και αντιπρύτανης στο Ορθόδοξο Θεολογικό Σεμινάριο της Βαρσοβίας, ο Fr. Δρ. Tomasz Stema, ο οποίος παρουσίασε το ιστορικό και κοινωνικό υπόβαθρο της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Πολωνία.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ακόμη ο π. Δρ Andrzej Baczyński διευθυντής του Κέντρου Ορθοδόξου Πολιτισμού, ο π. Δρ. Andrzej Lewczak και η Małgorzata Glinka, σύμβουλος στο Κέντρο Εκπαίδευσης Εκπαιδευτικών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Μασοβίας στη Βαρσοβία.

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου συζητήθηκε επίσης η συμμετοχή των μαθητών στον καλλιτεχνικό διαγωνισμό με τίτλο «100η επέτειος από την αυτοκεφαλία της εν Πολωνία Ορθοδόξου Εκκλησίας», και η ανάγκη διοργάνωσης μαθημάτων, πάνελ συζήτησης, διαγωνισμών, εκθέσεων, συναυλιών, προσκυνημάτων και εκδρομών σχετικά με αυτό.

Επίσης συζητήθηκαν οι ιστορικές, θρησκευτικές, κοινωνικές, εκπαιδευτικές πτυχές που σχετίζονται με το  Ιωβηλαίο, καθώς και διάφορες μορφές διάδοσης και ευαισθητοποίησης για το θέμα.

Πηγή: orthodox.pl (Tomasz Korzun)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων