12/12/2021 12/12/2021 Συνάντηση με τον Αντιπρόεδρο του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων (ΤΕΕΣ) του Πατριαρχείου Μόσχας, πρωθιερέα Νικόλαο Μπαλασόφ, και αντιπροσωπεία του Ιδρύματος Υποστήριξης Χριστιανικής Κληρονομιάς και Πολιτισμού με επικεφαλής τον εκτελεστικό διευθυντή του Ιδρύματος Αι. Σκοπένκο είχε ο Μακαριώτατος Μητροπολίτης Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας κ.κ. Σάββας την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2021. Ο Αντιπρόεδρος του ΤΕΕΣ και η...
12 Δεκεμβρίου, 2021 - 16:25
Τελευταία ενημέρωση: 12/12/2021 - 16:23

Στο επίκεντρο οι σχέσεις των Εκκλησιών Πολωνίας και Ρωσίας

Διαδώστε:
Στο επίκεντρο οι σχέσεις των Εκκλησιών Πολωνίας και Ρωσίας

Συνάντηση με τον Αντιπρόεδρο του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων (ΤΕΕΣ) του Πατριαρχείου Μόσχας, πρωθιερέα Νικόλαο Μπαλασόφ, και αντιπροσωπεία του Ιδρύματος Υποστήριξης Χριστιανικής Κληρονομιάς και Πολιτισμού με επικεφαλής τον εκτελεστικό διευθυντή του Ιδρύματος Αι. Σκοπένκο είχε ο Μακαριώτατος Μητροπολίτης Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας κ.κ. Σάββας την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2021.

Ο Αντιπρόεδρος του ΤΕΕΣ και η αντιπροσωπεία του Ιδρύματος έτυχαν θερμής υποδοχής από τον Μακαριώτατο στην έδρα της Εκκλησίας της Πολωνίας στην Βαρσοβία.

Ο πρωθιερέας Νικόλαος Μπαλασόφ διαβίβασε στον Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Πολωνίας τον χαιρετισμό του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ.κ. Κυρίλλου και του Προέδρου του ΤΕΕΣ, Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίωνος, ενώ με τη σειρά του, ο Μακαριώτατος Μητροπολίτης Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας κ.κ. Σάββας ανταπέδωσε τον χαιρετισμό. Επίσης, εξέφρασε την ικανοποίηση για την επιτυχή πορεία των εργασιών του εσωτερικού διακόσμου του ναού της Αγίας Σοφίας Βαρσοβίας με αφορμή την επίσκεψη της Ρωσικής αντιπροσωπείας στον ναό την προηγούμενη ημέρα, Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2021.

 

 

Να σημειωθεί ότι οι εργασίες υλοποιούνται με τη συνδρομή του Ιδρύματος Υποστήριξης Χριστιανικής Κληρονομιάς και Πολιτισμού.  Κατά την εγκάρδια συνομιλία εθίγη επίσης ένα ευρύ φάσμα επίκαιρων ζητημάτων των διορθοδόξων σχέσεων και της συνεργασίας μεταξύ των Ορθοδόξων Εκκλησιών Ρωσίας και Πολωνίας στο πεδίο του πολιτισμού.

 

 

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο ιερατικώς προϊστάμενος του ναού της Αγίας Σοφίας πρωθιερέας Αδάμ Σεμενιούκ, ο επικεφαλής της διαποίμανσης κρατουμένων της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Πολωνίας πρωθιερέας Ανδρέας Λεβτσάκ, το στέλεχος του ΤΕΕΣ επί διορθοδόξων υποθέσεων Α. Χόσεφ και συνεργάτες του Ιδρύματος.

 

 

Συνοδευόμενος από τον πρωθιερέα Ανδρέα Λεβτσάκ ο πρωθιερέας Νικόλαος Μπαλασόφ μετέβη κατόπιν στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής και στον Ναό του Αγίου Ιωάννη της Κλίμακος στη συνοικία Βόλια της Βαρσοβίας, που βρίσκεται στο ορθόδοξο νεκροταφείο, όπου έχουν ταφεί πολλοί ιεράρχες και κληρικοί της επαρχίας της Βαρσοβίας επί σειρά ετών.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων