06/04/2022 06/04/2022 O Μακαριώτατος Μητροπολίτης Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας κ.κ. Σάββας συναντήθηκε με το Κεντρικό Συμβούλιο της Αδελφότητας Ορθοδόξων Νέων στην Πολωνία. Στη συνάντηση συμμετείχε ο Αρχιεπίσκοπος Μπιέλσκ κ. Γρηγόριος. Ο Μακαριώτατος είχε την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Ορθοδόξου Νεανικής Αδελφότητας, καθώς και να ενημερωθεί για τις τρέχουσες δραστηριότητές της....
06 Απριλίου, 2022 - 16:52
Τελευταία ενημέρωση: 06/04/2022 - 18:39

Συνάντηση Μητροπολίτη Βαρσοβίας με την Αδελφότητα Ορθοδόξων Νέων

Διαδώστε:
Συνάντηση Μητροπολίτη Βαρσοβίας με την Αδελφότητα Ορθοδόξων Νέων

O Μακαριώτατος Μητροπολίτης Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας κ.κ. Σάββας συναντήθηκε με το Κεντρικό Συμβούλιο της Αδελφότητας Ορθοδόξων Νέων στην Πολωνία. Στη συνάντηση συμμετείχε ο Αρχιεπίσκοπος Μπιέλσκ κ. Γρηγόριος.

Ο Μακαριώτατος είχε την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Ορθοδόξου Νεανικής Αδελφότητας, καθώς και να ενημερωθεί για τις τρέχουσες δραστηριότητές της.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκε το θέμα του επικείμενου Πασχαλιάτικου Προσκυνήματος στο ιερό Όρος της Γκράμπαρκα και η συμμετοχή των νέων σε δράσεις ανθρωπιστικής βοήθειας για τα θύματα της Ουκρανίας.

Τέθηκε επίσης το θέμα του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας της Ορθόδοξης Νεολαίας, που φέτος επηρεάστηκε από τους υγειονομικούς περιορισμούς που σχετίζονται με την πανδημία.

Ο Μακαριώτατος αναφέρθηκε με μεγάλο ενδιαφέρον στις δραστηριότητες των μελών της Αδελφότητας, επισημαίνοντας ότι ως νέοι πρέπει πάντα να είναι γεμάτοι ενέργεια και θέληση για δράση.

Ακόμη, ο Μακαριώτατος υπενθύμισε ότι τα πρόσωπα που απαρτίζουν το διοικητικό συμβούλιο της Αδελφότητας, από τη στιγμή που εκλέγονται στη θέση αυτή, γίνονται επίσημοι εκπρόσωποι της Εκκλησίας, η οποία τους επιβάλλει ιδιαίτερες υποχρεώσεις.

Επίσης ο Μακαριώτατος προειδοποίησε ότι η πραγματική σοφία προέρχεται από τα πολλά χρόνια συνεισφοράς για το καλό της Εκκλησίας.

Στο τέλος της συνάντησης οι συμμετέχοντες έβγαλαν αναμνηστικές φωτογραφίες.

Ο Μακαριώτατος ευλόγησε τα μέλη του Κεντρικού Συμβουλίου της Αδελφότητας και τους πνευματικούς τους κηδεμόνες και τους ευχήθηκε περαιτέρω καρποφόρες δραστηριότητες.

Φωτογραφίες: Krzysztof Szeremeta

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων