07/03/2024 07/03/2024 Συνήλθε υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Μητροπολίτου Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας κ.κ. Σάββα, την Τρίτη 5 Μαρτίου, η Ιερά Σύνοδος των Επισκόπων της Εκκλησίας της Πολωνίας. Η συνεδρίαση είχε πανηγυρικό χαρακτήρα καθώς ήταν η πρώτη συνεδρίαση στο επετειακό έτος για τα 100 χρόνια από την Αυτοκεφαλία της Εκκλησίας της Πολωνίας. Η Ιερά Σύνοδος ασχολήθηκε με...
07 Μαρτίου, 2024 - 9:54
Τελευταία ενημέρωση: 07/03/2024 - 10:00

Συνήλθε η Ιερά Σύνοδος των Επισκόπων της Εκκλησίας Πολωνίας

Διαδώστε:
Συνήλθε η Ιερά Σύνοδος των Επισκόπων της Εκκλησίας Πολωνίας

Συνήλθε υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Μητροπολίτου Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας κ.κ. Σάββα, την Τρίτη 5 Μαρτίου, η Ιερά Σύνοδος των Επισκόπων της Εκκλησίας της Πολωνίας.

Η συνεδρίαση είχε πανηγυρικό χαρακτήρα καθώς ήταν η πρώτη συνεδρίαση στο επετειακό έτος για τα 100 χρόνια από την Αυτοκεφαλία της Εκκλησίας της Πολωνίας. Η Ιερά Σύνοδος ασχολήθηκε με θέματα τα οποία αφορούσαν τόσο την εξωτερική κατάσταση της Ορθοδοξίας όσο και εσωτερικά ζητήματα της Τοπικής Εκκλησίας της Πολωνίας.

Σύμφωνα με το ανακοινωθέν: 

Εξετάστηκαν οι επιστολές των Πατριαρχών Κωνσταντινουπόλεως, Αλεξανδρείας και Μόσχας σχετικά με τη γενική ορθόδοξη κατάσταση.

Συζητήθηκε η επιστημονική και θεολογική συνεργασία με Θεολογικές Σχολές σε πανεπιστήμια της Κύπρου και της Ελλάδας.

Συζητήθηκε η συνεργασία της Πολωνικής Ορθοδόξου Εκκλησίας με τη Διάσκεψη των Ευρωπαϊκών Εκκλησιών με βάση τη θέση που εκφράστηκε στην επιστολή της 2ας Ιανουαρίου 2024. διατηρήθηκε.

Αναφορικά με τα εσωτερικά ζητήματα που απασχόλησαν την Ιερά Σύνοδο των Επισκόπων, μεταξύ άλλων, αποφασίστηκε όπως ανακοινωθεί σύντομα το πρόγραμμα των εορτασμών για τα 100 χρόνια από την χορήγηση Αυτοκεφαλίας στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Πολωνίας.

Επίσης:

Εγκρίθηκε το Συνοδικό κείμενο το οποίο θα διαβαστεί με αφορμή τα 100 χρόνια Αυτοκεφαλίας.

Λήφθηκε απόφαση όπως εγγραφούν στο Αγιολόγιο της Ορθοδόξου εν Πολωνία Εκκλησίας όσοι βασανίστηκαν και θανατώθηκαν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Αποφασίστηκε η αποστολή επιστολής στις αρμόδιες αρχές σχετικά με τη διατήρηση του τρέχοντος έργου του Εκκλησιαστικού Ταμείου και τη διδασκαλία των θρησκευτικών στα σχολεία.

Εγκρίθηκε έκθεση για τις δραστηριότητες της Ορθόδοξης Αδελφότητας Νέων, αξιολογώντας την τρέχουσα κατάσταση δραστηριότητας των νέων που συμμετέχουν στο έργο της Αδελφότητας.

Η πόλη της Βαρσοβίας ορίστηκε ως ο τόπος για την ετήσια συνάντηση της Αδελφότητας – την Ημέρα της Ορθόδοξης Νεολαίας 2025.

Αξιολογήθηκαν τα προγράμματα διδασκαλίας στις θεολογικές σχολές την Εκκλησίας της Πολωνίας.

Συζητήθηκε το έργο του Κοινωνικού Ταμείου της Μητρόπολης Βαρσοβίας, ενθαρρύνοντας όλους να στηρίξουν το Ταμείο για τους συνταξιούχους.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων