17/04/2024 17/04/2024 Την ημέρα των 86 γενεθλίων του Μητροπολίτη Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας κ.κ. Σάββα, τελέστηκε, στις 15 Απριλίου, Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Βρότσλαβ και Στέτσιν κ. Γεωργίου, στον Ιερό Ναό Αρχαγγέλου Μιχαήλ στην Μητροπολιτική έδρα. Ο Μακαριώτατος παρέστη συμπροσευχόμενος, ενώ συμμετείχαν ο Αρχιεπίσκοπος Μπιέλσκ κ. Γρηγόριος, ο Επίσκοπος Σούπρασλ κ. Ανδρέας. Ο Πανιερώτατος κ. Γεώργιος...
17 Απριλίου, 2024 - 16:24
Τελευταία ενημέρωση: 17/04/2024 - 15:55

Τα 86α γενέθλια του Μητροπολίτη Πολωνίας Σάββα

Διαδώστε:
Τα 86α γενέθλια του Μητροπολίτη Πολωνίας Σάββα

Την ημέρα των 86 γενεθλίων του Μητροπολίτη Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας κ.κ. Σάββα, τελέστηκε, στις 15 Απριλίου, Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Βρότσλαβ και Στέτσιν κ. Γεωργίου, στον Ιερό Ναό Αρχαγγέλου Μιχαήλ στην Μητροπολιτική έδρα.

Ο Μακαριώτατος παρέστη συμπροσευχόμενος, ενώ συμμετείχαν ο Αρχιεπίσκοπος Μπιέλσκ κ. Γρηγόριος, ο Επίσκοπος Σούπρασλ κ. Ανδρέας.

Ο Πανιερώτατος κ. Γεώργιος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στους γονείς του και στον βίο του Μακαριωτάτου. «Είστε ένας άνθρωπος της Εκκλησίας για τον οποίο το καλό και η ευημερία της Εκκλησίας είναι το πιο σημαντικό. Ό,τι αγγίζει την Εκκλησία σας αγγίζει προσωπικά. Όλα όσα βιώνετε επηρεάζουν την τοπική μας Εκκλησία. Ο Μααριώτατος είναι ο κατάλληλος άνθρωπος την κατάλληλη στιγμή και γι’ αυτό, εκ μέρους όλων των Ορθοδόξων στην Πολωνία, θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε», τόνισε.

Ευχαριστώντας για τις ευχές, ο Μητροπολίτης κ.κ. Σάββας είπε: «Μόνο η πίστη μου έδωσε δύναμη και με καθοδήγησε στην υπακοή στο θέλημα του Θεού. Προσπάθησα να κάνω ό,τι μπορούσα έχοντας κατά νου την Εκκλησία και το καλό Της, αφιερώνοντας όλη μου τη ζωή σε Αυτήν».

 

 

Πηγή: orthodox.pl

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων