28/01/2021 28/01/2021 Ο Άγιος Σάββας, ο πρώτος Σέρβος Αρχιεπίσκοπος είναι ο προστάτης του Μακαριωτάτου Μητροπολίτη Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας κ. Σάββα και η Ορθόδοξη Εκκλησία της Πολωνίας εόρτασε τα Ονομαστήριά του. Ο Μακαριώτατος κ. Σάββας ιερούργησε στον Καθεδρικό Ναό της Βαρσοβίας για την εορτή του Αγίου Σάββα ενώ μαζί του συλλειτούργησαν ο Πανιερώτατος Αρχιεπίσκοπος Λούμπλιν και Χελμ...
28 Ιανουαρίου, 2021 - 20:10
Τελευταία ενημέρωση: 28/01/2021 - 19:53

Τα Ονομαστήρια του Μητροπολίτη Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας

Διαδώστε:
Τα Ονομαστήρια του  Μητροπολίτη Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας

Ο Άγιος Σάββας, ο πρώτος Σέρβος Αρχιεπίσκοπος είναι ο προστάτης του Μακαριωτάτου Μητροπολίτη Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας κ. Σάββα και η Ορθόδοξη Εκκλησία της Πολωνίας εόρτασε τα Ονομαστήριά του.

Ο Μακαριώτατος κ. Σάββας ιερούργησε στον Καθεδρικό Ναό της Βαρσοβίας για την εορτή του Αγίου Σάββα ενώ μαζί του συλλειτούργησαν ο Πανιερώτατος Αρχιεπίσκοπος Λούμπλιν και Χελμ κ. Άβελ, ο Πανιερώτατος Αρχιεπίσκοπος Μπιαλίστοκ και Γκδάνσκ κ. Ιάκωβος, ο Πανιερώτατος Αρχιεπίσκοπος Πσέμυσλ και Γκορλίτσε κ. Παΐσιος, ο Πανιερώτατος Αρχιεπίσκοπος Μπιελσκ κ. Γρηγόριος και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Χαϊνούβκα κ. Παύλος. Ενώ μετά την Απόλυση της Θείας Λειτουργίας ο Πανιερώτατος κ. Άβελ μίλησε για τον Μακαριώτατο ευχαριστώντας τον και του ευχήθηκε για τα ονομαστήρια του.

Ακόμα ο Πρόεδρος του Οικουμενικού Συμβουλίου της Πολωνίας ευχήθηκε στον Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Πολωνίας για τα Ονομαστήρια του καθώς και οι πιστοί της Πολωνίας μετά την Θεία Λειτουργία πήραν την ευλογία του Μακαριωτάτου και του ευχήθηκαν για τα Ονομαστήρια του.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων