20/01/2023 20/01/2023 Ο Μητροπολίτης Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας κ.κ. Σάββας ιερούργησε στον Καθεδρικό Ναό Αγίας Μαρίας Μαγδαληνής στη Βαρσοβία κατά την εορτή των Θεοφανείων, με το παλαιό εορτολόγιο, και στη συνέχεια τέλεσε την ακολουθία του Αγιασμού των Υδάτων. Ο Μακαριώτατος είπε ότι ο αγιασμός αποτελεί όπλο νίκης κατά του κακού, και όπλο αγάπης του Θεού, και ευχήθηκε...
20 Ιανουαρίου, 2023 - 10:26
Τελευταία ενημέρωση: 20/01/2023 - 10:28

Θεοφάνεια στη Βαρσοβία: Η σημασία της Βάπτισης

Διαδώστε:
Θεοφάνεια στη Βαρσοβία: Η σημασία της Βάπτισης

Ο Μητροπολίτης Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας κ.κ. Σάββας ιερούργησε στον Καθεδρικό Ναό Αγίας Μαρίας Μαγδαληνής στη Βαρσοβία κατά την εορτή των Θεοφανείων, με το παλαιό εορτολόγιο, και στη συνέχεια τέλεσε την ακολουθία του Αγιασμού των Υδάτων.

Ο Μακαριώτατος είπε ότι ο αγιασμός αποτελεί όπλο νίκης κατά του κακού, και όπλο αγάπης του Θεού, και ευχήθηκε στους πιστούς ο αγιασμός να τους βοηθήσει να νικήσουν όλους τους πειρασμούς.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο εφημέριος του καθεδρικού ναού π. Jerzy Kulik, ο οποίος τόνισε ότι “η εμφάνιση του Ιησού Χριστού στην ανθρωπότητα σηματοδοτεί την έλευση του φωτός, και ότι ο Ιωάννης ο Βαπτιστής αποκαλούσε τον Κύριο Ιησού ως τον Αμνό του Θεού που παίρνει τις αμαρτίες του κόσμου”.

Στη συνέχεια ο π. Jerzy Kulik υπογράμμισε ότι “μέχρι να γίνει η βάπτιση του Χριστού στον Ιορδάνη ποταμό, η αμαρτία είχε θριαμβεύσει σε όλη την ανθρωπότητα. Το νερό είχε ταυτιστεί με την αμαρτία, και κανένας δεν κατάφερε να το επαναφέρει στην αρχική του κατάσταση ως εγγυητής της ζωής“.

“Ο Κύριος Ιησούς δεν χρειαζόταν το βάπτισμα, αλλά για χάρη της ταπείνωσης, εκπληρώνει αυτό το καθήκον. Από εκείνη τη στιγμή, η βάπτιση γίνεται για όλους η αρχή μιας νέας ζωής. Όταν βαφτιστήκαμε, άνοιξε μπροστά μας ο ουρανός και είδαμε τον Τριαδικό Θεό. Στο βάπτισμα, αποκηρύσσεται το κακό”, κατέληξε.

Με πληροφορίες και φωτογραφίες από orthodox.pl

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων