25/08/2020 25/08/2020 Στις 20 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθούν τα θυρανοίξια του νέο Καθεδρικού Ναού της Του Θεού Σοφίας στη Βαρσοβία όπως ανέφερε προς τον ευσεβή κλήρο και λαό με ανακοίνωση του ο Μακαριώτατος Μητροπολίτης Βαρσοβίας και και πάσης Πολωνίας κ.κ. Σάββας. Στο ναό, ο θεμέλιος λίθος του οποίου είχε τοποθετηθεί από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο το Δεκέμβριο...
25 Αυγούστου, 2020 - 16:41
Τελευταία ενημέρωση: 25/08/2020 - 16:48

Θυρανοίξια στην Αγιά Σοφιά της Βαρσοβίας

Διαδώστε:
Θυρανοίξια στην Αγιά Σοφιά της Βαρσοβίας

Στις 20 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθούν τα θυρανοίξια του νέο Καθεδρικού Ναού της Του Θεού Σοφίας στη Βαρσοβία όπως ανέφερε προς τον ευσεβή κλήρο και λαό με ανακοίνωση του ο Μακαριώτατος Μητροπολίτης Βαρσοβίας και και πάσης Πολωνίας κ.κ. Σάββας.

Στο ναό, ο θεμέλιος λίθος του οποίου είχε τοποθετηθεί από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο το Δεκέμβριο του 2015, οι εργασίες δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί στο εκατό της εκατό όμως “οι πορεία τους βρίσκεται σε τέτοιο στάδιο που πλέον μας δίνεται η δυνατότητα να μπορούμε πλέον να τελούμε το μυστήριο των μυστηρίων, δηλαδή της Θεία Λειτουργία”, σημειώνει ο Προκαθήμενος της Πολωνικής Εκκλησίας.

Το 2018 τελέστηκε, στον υπό κατασκευή τότε ναό, η πρώτη Θεία Λειτουργία, ενώ το 2019 τοποθετήθηκαν οι πρώτες τοιχογραφίες.

“Αφιερώνουμε αυτό το ναό στους προγόνους μας. Σε αυτούς που αγωνίστηκαν για την Ορθόδοξη Εκκλησία στην Πολωνία ανά τους αιώνες, και ειδικά σε αυτούς που μαρτύρησαν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης”, υπογραμμίζει σε άλλο σημείο.

Καταλήγοντας, ο Μακαριώτατος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο θλιβερό γεγονός της μετατροπής της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη σε τζαμί, πιστό αντίγραφο του οποίου αποτελεί και ο Καθεδρικός Ναός της Βαρσοβίας.

“Το γεγονός αυτό έρχεται σε μια χρονική στιγμή που ο ναός σύμβολο για τη χριστιανοσύνη, αυτός της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη, μετατράπηκε σε τζαμί προκαλώντας τεράστιο πόνο σε όλους τους χριστιανούς”. 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων