12/08/2019 12/08/2019 Με την παρουσία του Μακαριωτάτου Μητροπολίτου Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας κ.κ. Σάββα ολοκληρώθηκαν το Σάββατο 10 Αυγούστου οι λατρευτικές εκδηλώσεις προς τιμήν της Παναγίας Οδηγήτριας στην Ιερά Μονή Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Σούπρασλ. Στο Πολυαρχιερατικό συλλείτουργο που τελέστηκε συμμετείχε και ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρούσσε κ. Ναούμ, του Πατριαρχείου της Βουλγαρίας. Η Μονή ιδρύθηκε το 1498 και...
12 Αυγούστου, 2019 - 18:52

Τίμησαν την Παναγία Οδηγήτρια στη Μονή Σούπρασλ

Διαδώστε:
Τίμησαν την Παναγία Οδηγήτρια στη Μονή Σούπρασλ

Με την παρουσία του Μακαριωτάτου Μητροπολίτου Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας κ.κ. Σάββα ολοκληρώθηκαν το Σάββατο 10 Αυγούστου οι λατρευτικές εκδηλώσεις προς τιμήν της Παναγίας Οδηγήτριας στην Ιερά Μονή Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Σούπρασλ.

Στο Πολυαρχιερατικό συλλείτουργο που τελέστηκε συμμετείχε και ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρούσσε κ. Ναούμ, του Πατριαρχείου της Βουλγαρίας.

Η Μονή ιδρύθηκε το 1498 και αποτέλεσε ένα σπουδαίο Ορθόδοξο κέντρο στη Πολωνία. Τον 18ο αιώνα απέκτησε τυπογραφείο ενώ το 1835 λειτούργησε ιερατική σχολή.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων