24/05/2023 24/05/2023 Το 44ο Πασχαλινό Προσκύνημα Ορθοδόξων Νέων στο «Άγιο Όρος της Πολωνίας» πραγματοποιήθηκε το διάστημα 19-21 Μαΐου. Το Άγιο Όρος Grabarka (Święta Góra Grabarka στα πολωνικά) είναι η πιο ιερή τοποθεσία των Ορθόδοξων Χριστιανών στην Πολωνία. Εκεί βρίσκεται ο ναός της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος και η Ιερά Μονή των Αγίων Μάρθας και Μαρίας. Κατά την πρώτη...
24 Μαΐου, 2023 - 9:25
Τελευταία ενημέρωση: 24/05/2023 - 9:27

Το 44ο Πασχαλινό Προσκύνημα των Ορθοδόξων Νέων στο “Αγιο Όρος” της Πολωνίας

Διαδώστε:
Το 44ο Πασχαλινό Προσκύνημα των Ορθοδόξων Νέων στο “Αγιο Όρος” της Πολωνίας

Το 44ο Πασχαλινό Προσκύνημα Ορθοδόξων Νέων στο «Άγιο Όρος της Πολωνίας» πραγματοποιήθηκε το διάστημα 19-21 Μαΐου.

Το Άγιο Όρος Grabarka (Święta Góra Grabarka στα πολωνικά) είναι η πιο ιερή τοποθεσία των Ορθόδοξων Χριστιανών στην Πολωνία. Εκεί βρίσκεται ο ναός της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος και η Ιερά Μονή των Αγίων Μάρθας και Μαρίας.

Κατά την πρώτη ημέρα τελέστηκε ο Αγιασμός από τον Μακαριώτατο Μητροπολίτη Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας κ.κ. Σάββα. Στην ομιλία του ο Προκαθήμενος της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Πολωνίας υπενθύμισε το πόσο σημαντική είναι η επίσκεψη στο “Άγιο Όρος της Grabarka”. Σημείωσε ότι οι νέοι που έρχονται εδώ θα πρέπει να προσεύχονται μαζί, να συζητούν για τον Θεό και την Εκκλησία, αλλά και για τα προβλήματα του σύγχρονου κόσμου, τα προσωπικά τους βιώματα και τους πειρασμούς.

“Εδώ είναι τόπος για τον καθένα μας, για έναν Ορθόδοξο, για έναν ιερέα, έναν Μητροπολίτη, για Επισκόπους, για μοναχούς, μοναχές και για εσάς αγαπητοί νέοι. Εδώ είναι το μέρος για να συνειδητοποιήσουμε τη μεγάλη ευθύνη για αυτό το έργο που παρέδωσε ο Χριστός στους Αποστόλους και οι Απόστολοι στους διαδόχους τους. Σήμερα απολαμβάνουμε όλα αυτά στο βαθμό που μπορούμε να εκτιμήσουμε αυτόν τον πλούτο σε όλο του το βάθος”, είπε ο Μακαριώτατος.

Στη συνέχεια, η επικεφαλής της Αδελφότητας Ορθοδόξων Νέων στην Πολωνία, Gabriela Nowaszewska, αναφέρθηκε στο πρόσφατο ιστορικό γεγονός στη ζωή της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Πολωνία, στα εγκαίνια του Ιερού Ναού της Του Θεού Σοφίας στη Βαρσοβία.

Εξέφρασε την ελπίδα ότι οι νέοι που συγκεντρώθηκαν για το προσκύνημα θα αποδειχθούν άξιοι συνεχιστές των προκατόχων τους, χάρη στους οποίους η Ορθοδοξία στη χώρα επιβίωσε και μπορεί να αναπτυχθεί.

Διαβάστε επίσης: 

Εγκαινιάστηκε η Αγιά Σοφιά της Βαρσοβίας – Ο ναός σύμβολο στη καρδιά της Ευρώπης και οι συμβολισμοί του

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων