18/04/2019 18/04/2019 Με το θέλημα του Θεού και την υποστήριξη των ανθρώπων το Άγιο Φως αναμένεται να φτάσει και φέτος στην Πολωνία για δέκατη συνεχόμενη χρονιά, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ορθόδοξη Εκκλησία της Πολωνίας. Στην ανακοίνωση γίνεται ιδιαίτερα αναφορά στον μακαριστό Πατριάρχη Ιεροσολύμων, κυρό Διόδωρο και στα λόγια του για την τελετή αφής του Αγίου...
18 Απριλίου, 2019 - 9:06

Το Άγιο Φως για δέκατη χρονιά στη Πολωνία

Διαδώστε:
Το Άγιο Φως για δέκατη χρονιά στη Πολωνία

Με το θέλημα του Θεού και την υποστήριξη των ανθρώπων το Άγιο Φως αναμένεται να φτάσει και φέτος στην Πολωνία για δέκατη συνεχόμενη χρονιά, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ορθόδοξη Εκκλησία της Πολωνίας.

Στην ανακοίνωση γίνεται ιδιαίτερα αναφορά στον μακαριστό Πατριάρχη Ιεροσολύμων, κυρό Διόδωρο και στα λόγια του για την τελετή αφής του Αγίου Φωτός: «Μπαίνω στον Πανάγιο και γονατίζω. Προσεύχομαι και αναμένω. Μερικές φορές περιμένω λίγα λεπτά, αλλά συνήθως το θαύμα εμφανίζεται αμέσως μετά την προσευχή. Το φως βγαίνει από την πέτρα, ακριβώς όπως η ομίχλη ανεβαίνει από τη λίμνη. Κάθε χρόνο, το φως συμπεριφέρεται διαφορετικά. Μερικές φορές καλύπτει μόνο την πέτρα και μερικές φορές φωτίζει ολόκληρο τον Τάφο. Το φως δεν καίει»

Από το 2009, κάθε Μεγάλο Σάββατο εκπρόσωποι της Εκκλησίας της Πολωνίας είναι παρόντες στον Πανάγιο Τάφο για την τελετή αφής του Αγίου Φωτός, αναφέρει η ανακοίνωση και καλεί τους πιστούς να συνεισφέρουν οικονομικά προκειμένου να φέρουν και φέτος σε πέρας αυτή την αποστολή.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων