01/10/2020 01/10/2020 Η Εκκλησία της Πολωνίας την Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου εόρτασε τα 300 χρόνια από την ανακομιδή των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Νεομάρτυρα Γαβριήλ  του Μπιαλίστοκ (Bialystok) και την επέτειο των 28 χρόνων της μεταφοράς των Λειψάνων από την πόλη του Γκρόντνο στο Μπιαλίστοκ. Ο Μακαριώτατος Μητροπολίτης Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας κ. Σάββας προεξήρχε της Πανηγυρικής Θείας...
01 Οκτωβρίου, 2020 - 10:19
Τελευταία ενημέρωση: 01/10/2020 - 9:31

“Το αίμα των μαρτύρων, σπόρος για νέους ομολογητές”

Διαδώστε:
“Το αίμα των μαρτύρων, σπόρος για νέους ομολογητές”

Η Εκκλησία της Πολωνίας την Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου εόρτασε τα 300 χρόνια από την ανακομιδή των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Νεομάρτυρα Γαβριήλ  του Μπιαλίστοκ (Bialystok) και την επέτειο των 28 χρόνων της μεταφοράς των Λειψάνων από την πόλη του Γκρόντνο στο Μπιαλίστοκ. Ο Μακαριώτατος Μητροπολίτης Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας κ. Σάββας προεξήρχε της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας ενώ συλλειτούργησε ο Πανιερώτατος Αρχιεπίσκοπος Μπιαλίστοκ και Γκδάνσκ κ. Ιάκωβος. Ο Μακαριώτατος πριν τη Θεία Λειτουργία υποδέχτηκε τα Ιερά Λείψανα στον ναό τα οποία φυλάσσοταν στην Ιερά Μονή Γενεσίου της Θεοτόκου στο Ζβιέρκι από τις 2 Μαΐου. 

Στο Θείο κήρυγμα το οποίο κήρυξε ο Επίσκοπος Σιεμιάτιτσε κ. Βαρσανούφιος τονίστηκε ότι ο Άγιος Γαβριήλ μεγάλωσε σε μια οικογένεια που τον πήγε στην Εκκλησία και τον δίδαξε να προσεύχεται στον Θεό και να Τον αγαπά, κάτι που στις μέρες μας αμφισβητείται λόγω των μη Ορθόδοξων ψυχολογικών και κοινωνιολογικών θεωριών ενώ o Άγιος Γαβριήλ και οι γονείς του πρέπει να χρησιμεύσουν ως παράδειγμα για όλες τις Ορθόδοξες οικογένειες. Ο Επίσκοπος σημείωσε ακόμα ότι “Ο Άγιος Γαβριήλ βοηθά κάθε παιδί με τις μεσιτείες του ενώπιον του Θεού και παρηγορεί όσους είναι λυπημένοι”.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Μακαριώτατος Μητροπολίτης Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας κ. Σάββας ανέφερε ότι “το αίμα των μαρτύρων τροφοδοτεί τη γη και καθίσταται σπόρος για νέους ομολογητές. Ένας από αυτούς τους καρπούς της πίστης είναι η επίσημη μεταφορά των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Γαβριήλ το 1992. Ο Άγιος εκτελέστηκε όταν ήταν μόλις 6 ετών το 1690 ενώ τα Ιερά Λείψανά του βρέθηκαν το 1720 όταν έγινε και η ανακομιδή, κατά τη διάρκεια μιας επιδημίας όταν πολλά παιδιά θάφτηκαν κοντά στον τάφο του. Τότε το φέρετρο του Αγίου Γαβριήλ έσπασε και το σώμα του βρέθηκε άφθαρτο, ενώ υπήρξαν πολλές θεραπείες και η επιδημία σταμάτησε”.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων