21/04/2022 21/04/2022 Στο πασχαλινό της μήνυμα, η Ιερά Σύνοδος των Επισκόπων της Αυτοκέφαλης Ορθόδοξης Εκκλησίας της Εκκλησίας Πολωνίας, αναφέρεται στον πόλεμο στην Ουκρανία και στις αλλεπάλληλες κρίσεις που βιώνει η ανθρωπότητα το τελευταίο διάστημα. Της Σβετλάνα Λεβίτσκι Αρχικά, η Ιερά Σύνοδος υπογράμμισε τη σημασία της Ανάστασης του Κυρίου: “Το Άγιο Φως της χαρμόσυνης είδησης και φέτος άναψε...
21 Απριλίου, 2022 - 10:34
Τελευταία ενημέρωση: 21/04/2022 - 10:43

Το μήνυμα της Εκκλησίας της Πολωνίας για το Πάσχα

Διαδώστε:
Το μήνυμα της Εκκλησίας της Πολωνίας για το Πάσχα

Στο πασχαλινό της μήνυμα, η Ιερά Σύνοδος των Επισκόπων της Αυτοκέφαλης Ορθόδοξης Εκκλησίας της Εκκλησίας Πολωνίας, αναφέρεται στον πόλεμο στην Ουκρανία και στις αλλεπάλληλες κρίσεις που βιώνει η ανθρωπότητα το τελευταίο διάστημα.

Της Σβετλάνα Λεβίτσκι

Αρχικά, η Ιερά Σύνοδος υπογράμμισε τη σημασία της Ανάστασης του Κυρίου:

“Το Άγιο Φως της χαρμόσυνης είδησης και φέτος άναψε με λαμπερή φλόγα πάνω από τον Πανάγιο Τάφο και απλώθηκε σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της χώρας μας και της Εκκλησίας. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη και πιο διεισδυτική ευλάβεια στην Εκκλησία μας από την Αναστάσιμη λειτουργία που γίνεται το βράδυ του Πάσχα. Ο Χριστός με την Ανάστασή του άνοιξε στον άνθρωπο για έναν νέο κόσμο αγιότητας και ευλογίας. Η ανάστασή Του από τους νεκρούς είναι το μεγαλύτερο θαύμα. Η ανάσταση του Χριστού είναι θρίαμβος όχι μόνο της πίστης αλλά της αλήθειας γενικότερα. Ο Κύριος επιβεβαίωσε την Αλήθεια Του με την ανάστασή Του. Με την Ανάσταση του Χριστού όλα ανασταίνουν. Ο Χριστός Ανέστη από τους νεκρούς ως ο πρώτος από τους κεκοιμημένους (Α’ Κορ. 15:20), και επομένως η επίγεια ζωή του ανθρώπου αποκτά νόημα”.

“Η πίστη μας βοηθά να κατανοήσουμε όσα συμβαίνουν στον κόσμο”

Στη συνέχεια, η Ιερά Σύνοδος επεσήμανε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα:

“Έχοντας επίγνωση της μεγάλης δύναμης του πνεύματος που πηγάζει από το θαύμα της Ανάστασης του Κυρίου, μπορούμε να συνειδητοποιήσουμε τη σημασία Του στις περίπλοκες, δύσκολες που επέφερε η πανδημία, τα κοινωνικά προβλήματα και ο πόλεμος. Αυτά τα φαινόμενα, τα οποία είναι δύσκολα από μόνα τους, υπό το φως της πίστης που επιβεβαιώνεται από την Ανάσταση του Χριστού, θα περάσουν.

Η πίστη που επιβεβαιώνεται από την Ανάσταση μάς βοηθά πάντα να κατανοήσουμε τις ασθένειες, τις εμπειρίες μας και όλα όσα συμβαίνουν γύρω μας και στον κόσμο. Εδώ βρίσκεται όλη η έννοια και το νόημα της Ανάστασης του Χριστού”.

Επιπλέον, όπως αναφέρει η Ιερά Σύνοδος, “με την Ανάστασή Του, ανοίγουν «οι πύλες του παραδείσου» στους ανθρώπους και αγιάζουν όλοι οι πιστοί”.

Τι συνειδητοποιούμε με το να λέμε Χριστός Ανέστη;

“Εμείς, οι άνθρωποι του 21ου αιώνα, ενισχυμένοι από την ιστορία της Εκκλησίας και την πίστη των προγόνων μας, χαιρετούμε ο ένας τον άλλον με τα λόγια Χριστός Ανέστη! Συνειδητοποιούμε ότι:

Χριστός Ανέστη – Αυτός είναι Ζωή.

Χριστός Ανέστη – η ψυχή μας χαίρεται εν Κυρίω.

Χριστός Ανέστη – και ο φόβος του θανάτου εξαφανίζεται.

Χριστός Ανέστη – και οι καρδιές μας είναι γεμάτες πίστη,

Χριστός Ανέστη – και εμείς θα αναστηθούμε!

Επομένως, ο εορτασμός του Αγίου Πάσχα το 2022 σημαίνει ότι πρέπει να μετατραπούμε σε νέο άνθρωπο με όλη μας την καρδιά και να σκεφτούμε ευχαριστούμε τον Θεό για το δώρο Του – το δώρο της Ανάστασης και της Αγάπης.

Με λόγια πασχαλινής χαράς, χαιρετίζουμε τον κλήρο, τους μοναχούς και τις μοναχές, τους νέους και τα παιδιά και όλους τους πιστούς της Εκκλησίας μας στην πατρίδα και όχι μόνο”.

Μήνυμα για την Ουκρανία

“Σε πνεύμα πασχαλινής χαράς, απευθυνόμαστε στους πρόσφυγες από την Ουκρανία που επλήγησαν οδυνηρά από τον πόλεμο και σε όσους έμειναν στην πατρίδα τους. Ευχόμαστε ο Ανέστης Χριστός να θεραπεύσει τις πληγές και τον πόνο στις καρδιές σας, να νικήσει το μίσος και το κακό και να χαρίσει την πολυπόθητη ειρήνη”, αναφέρει χαρακτηριστικά η εν Πολωνία Ορθόδοξη Εκκλησία.

“Ημέρα της Ανάστασης! Ας φωτίσουμε τα πρόσωπά μας από χαρά! Ας αγκαλιάσουμε ο ένας τον άλλον!”, καταλλήγει με το μύνημά της η Ιερά Σύνοδος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων