28/03/2020 28/03/2020 Μια ακόμα επίσκεψη στον υπό ανέγερση Ιερό Καθεδρικό Ναό της Αγίας Σοφίας στην Βαρσοβία πραγματοποίησε ο Μακαριώτατος Μητροπολίτης Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας κ.κ. Σάββας την Τετάρτη 25 Μαρτίου 2020. Επιμέλεια: Νίκος Οικονόμου – Πρακτορείο “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ”   Ο Μακαριώτατος ενημερώθηκε για την πρόοδο της κατασκευής, και ειδικότερα για την εξέλιξη των τωρινών εργασιών, οι οποίες επικεντρώνονται...
28 Μαρτίου, 2020 - 15:39
Τελευταία ενημέρωση: 28/03/2020 - 16:01

Τοποθετείται το τέμπλο στην Αγία Σοφία Βαρσοβίας

Διαδώστε:
Τοποθετείται το τέμπλο στην Αγία Σοφία Βαρσοβίας

Μια ακόμα επίσκεψη στον υπό ανέγερση Ιερό Καθεδρικό Ναό της Αγίας Σοφίας στην Βαρσοβία πραγματοποίησε ο Μακαριώτατος Μητροπολίτης Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας κ.κ. Σάββας την Τετάρτη 25 Μαρτίου 2020.

Επιμέλεια: Νίκος Οικονόμου – Πρακτορείο “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ”

 

Ο Μακαριώτατος ενημερώθηκε για την πρόοδο της κατασκευής, και ειδικότερα για την εξέλιξη των τωρινών εργασιών, οι οποίες επικεντρώνονται στην τοποθέτηση του τέμπλου και των εικόνων. Αξιοσημείωτο είναι ότι το τέμπλο θα φέρει εικόνες του Χριστού και της Παναγίας, οι οποίες αγιογραφήθηκαν από τις μοναχές του Όρους Γκραμπάρκα, την πιο ιερή τοποθεσία των Ορθόδοξων Χριστιανών στην Πολωνία και είναι γνωστό επίσης ως το “Άγιον Όρος της Πολωνίας”. Επιπλέον, ολοκληρώθηκε η τοποθέτηση μιας εκ των πλαϊνών θυρών του Ναού, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της Εκκλησίας της Πολωνίας.

Η ανακοίνωση καταλήγει με ευχαριστίες σε όλους όσους συμβάλλουν στην κατασκευή του Ναού με τις προσφορές τους.

Να σημειωθεί ότι ο θεμέλιος λίθος ετέθη τον Δεκέμβριο 2015 από την Α.Θ.Π. τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων