30/10/2023 30/10/2023 Συμφωνία συνεργασίας υπογράφηκε μεταξύ της Χριστιανικής Θεολογικής Ακαδημίας της Βαρσοβίας (ChAT) με το Επιστημονικό Κέντρο Κοπέρνικος (AK). Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Πρύτανης της Ακαδημίας Αρχιεπίσκοπος Wrocław and Szczecin, Καθηγητού κ. Jerzy Pankowski, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Λούμπλιν και Χέλμ κ. Άβελ, ο Tomasz Rzymkowski, αναπληρωτής υπουργός και κυβερνητικός πληρεξούσιος για την ανάπτυξη και τη διεθνοποίηση της...
30 Οκτωβρίου, 2023 - 14:25
Τελευταία ενημέρωση: 30/10/2023 - 13:44

Βαρσοβία: Συμφωνία συνεργασίας της Χριστιανικής Θεολογικής Ακαδημίας με το Επιστημονικό Κέντρο Κοπέρνικος

Διαδώστε:
Βαρσοβία: Συμφωνία συνεργασίας της Χριστιανικής Θεολογικής Ακαδημίας με το Επιστημονικό Κέντρο Κοπέρνικος

Συμφωνία συνεργασίας υπογράφηκε μεταξύ της Χριστιανικής Θεολογικής Ακαδημίας της Βαρσοβίας (ChAT) με το Επιστημονικό Κέντρο Κοπέρνικος (AK).

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Πρύτανης της Ακαδημίας Αρχιεπίσκοπος Wrocław and Szczecin, Καθηγητού κ. Jerzy Pankowski, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Λούμπλιν και Χέλμ κ. Άβελ, ο Tomasz Rzymkowski, αναπληρωτής υπουργός και κυβερνητικός πληρεξούσιος για την ανάπτυξη και τη διεθνοποίηση της εκπαίδευσης και της επιστήμης, ο καθ. Ph.D. Krzysztof Górski, Γενικός Γραμματέας του και ο Dr. hab. Witold Mazurek, διευθυντής του γραφείου του Επιστημονιού Κέντρου Κοπέρνικος.

Στόχος είναι ανάπτυξη κοινών δράσεων για την εκατονταετηρίδα από την αυτοκεφαλία της εν Πολωνία Ορθοδόξου Εκκλησίας.

Όπως τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος κ. Jerzy, η συνεργασία μεταξύ της Χριστιανικής Θεολογικής Ακαδημίας και του Επιστημονικού Κέντρου θα αποφέρει αμοιβαία οφέλη. Όπως επεσήμανε «είναι σημαντικό και δύσκολο να διατηρηθεί η αντικειμενικότητα στην εκτίμηση των θεολογικών ζητημάτων».

Ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι η Χριστιανική Θεολογική Ακαδημία της Βαρσοβίας με τα επιτεύγματα και τη διαφορετικότητά της, θα συμβάλει πολύ σε αυτή τη συνεργασία.

Εν τω μεταξύ, ο αναπληρωτής υπουργός Tomasz Rzymkowski τόνισε ότι η υπογραφή της συμφωνίας συνεργασίας δείχνει ότι η πολωνική επιστήμη δεν αποκλείει κανέναν. Η Χριστιανική Θεολογική Ακαδημία στη Βαρσοβία είναι ένα πανεπιστήμιο που προσεγγίζει θέματα πίστης και θεολογίας με σεβασμό και κατανόηση. «Είναι καλό που τα πολωνικά πανεπιστήμια θέλουν να συνεργαστούν με το Επιστημονικό Κέντρο Κοπέρνικος. Αυτή η συμφωνία οφείλει και τα δύο μέρη», υπογράμμισε.

Με πληροφορίες και φωτογραφίες από za: akademiakopernikanska.gov.pl

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων