06/12/2023 06/12/2023 Η εν Πολωνία Ορθόδοξη Εκκλησία εόρτασε, με το παλαιό εορτολόγιο Δευτέρα 21 Νοεμβρίου/ 4 Δεκεμβρίου, τα Εισόδια της Θεοτόκου. Μάλιστα πανηγύρισε ο ομώνυμος Ναός που βρίσκεται στην Ορθόδοξη Θεολογική Σχολή Βαρσοβίας. Την ημέρα της εορτής, ο Μακαριώτατος Μητροπολίτης Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας κ.κ. Σάββας προσευχήθηκε με τους φοιτητές και στη συνέχεια απηύθυνε λόγο. Το βράδυ...
06 Δεκεμβρίου, 2023 - 12:47
Τελευταία ενημέρωση: 06/12/2023 - 12:36

Βαρσοβία: Τα Εισόδια της Θεοτόκου στην Ορθόδοξη Θεολογική Σχολή

Διαδώστε:
Βαρσοβία: Τα Εισόδια της Θεοτόκου στην Ορθόδοξη Θεολογική Σχολή

Η εν Πολωνία Ορθόδοξη Εκκλησία εόρτασε, με το παλαιό εορτολόγιο Δευτέρα 21 Νοεμβρίου/ 4 Δεκεμβρίου, τα Εισόδια της Θεοτόκου. Μάλιστα πανηγύρισε ο ομώνυμος Ναός που βρίσκεται στην Ορθόδοξη Θεολογική Σχολή Βαρσοβίας.

Την ημέρα της εορτής, ο Μακαριώτατος Μητροπολίτης Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας κ.κ. Σάββας προσευχήθηκε με τους φοιτητές και στη συνέχεια απηύθυνε λόγο. Το βράδυ τελέστηκε Ιερά Αγρυπνία από τον Επίσκοπο Χαϊνούβκα κ. Παύλο.

Το κήρυγμα εκφωνήθηκε από τον τριτοετή φοιτητή Aleksander Klinkowski, ο οποίος αναφερόμενος στα Εισόδια της Θεοτόκου, είπε μεταξύ άλλων: «Η καρδιά της Παναγίας, που εμπιστεύτηκε τον Θεό, έγινε ναός που δεν χτίστηκε από ανθρώπινα χέρια».

Ο Μακαριώτατος κ.κ. Σάββας μίλησε για το θεολογικό νόημα της εορτής, εφιστώντας την προσοχή στην οντολογική της διάσταση και την άρρηκτη σύνδεση με τα θεμέλια της ορθόδοξης πίστης. μεταξύ άλλων ανέφερε ότι παρά το προπατορικό αμάρτημα, ο Θεός δεν άφησε τον άνθρωπο μόνο του, και αποφάσισε να τον βοηθήσει στέλνοντας τον Υιό του – τον Ιησού Χριστό. Η Θεοτόκος έγινε όργανο της σωτηρίας του κόσμου στα χέρια του Θεού.

Απευθυνόμενος στους νέους διδάσκοντες, τόνισε ότι ο δρόμος που επέλεξαν και η φοίτησή τους στο Ιεροσπουδαστήριο δεν είναι μόνο πνευματική παιδεία, αλλά πάνω απ’ όλα ένα προσευχητικό σχολείο. Ο Μακαριώτατος τους ενθάρρυνε να διατηρήσουν ισχυρή την πίστη τους και να προσεύχονται με ζήλο.

Τέλος, ο καθηγητής π. Jerzy Tofiluk, πρύτανης της Ορθόδοξης Θεολογικής Σχολής, ευχαρίστησε τους ιεράρχες και τους κληρικούς που προσευχήθηκαν μαζί. Ειδικότερα, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στον Μακαριώτατο.

Πηγή: psd.edu.pl

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων