08/01/2024 08/01/2024 Στην ανάγκη να επιστρέψει η ανθρωπότητα στην ενότητα με τον Θεό, ο οποίος με την Ενανθρώπηση γίνεται άνθρωπος, ώστε ο άνθρωπος να ξαναγίνει παιδί του Θεού, αναφέρθηκε ο Μητροπολίτης Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας κ.κ. Σάββας κατά την Χριστουγεννιάτικη με το ιουλιανό ημερολόγιο) Θεία Λειτουργία που τελέστηκε χθες, Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2024, στον Καθεδρικό Ναό της...
08 Ιανουαρίου, 2024 - 11:36
Τελευταία ενημέρωση: 08/01/2024 - 11:10

Βαρσοβίας Σάββας: Ανάγκη η ανθρωπότητα να επιστρέψει στην ενότητα με τον Θεό

Διαδώστε:
Βαρσοβίας Σάββας: Ανάγκη η ανθρωπότητα να επιστρέψει στην ενότητα με τον Θεό

Στην ανάγκη να επιστρέψει η ανθρωπότητα στην ενότητα με τον Θεό, ο οποίος με την Ενανθρώπηση γίνεται άνθρωπος, ώστε ο άνθρωπος να ξαναγίνει παιδί του Θεού, αναφέρθηκε ο Μητροπολίτης Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας κ.κ. Σάββας κατά την Χριστουγεννιάτικη με το ιουλιανό ημερολόγιο) Θεία Λειτουργία που τελέστηκε χθες, Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2024, στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Μαρίας Μαγδαληνής στην πολωνική πρωτεύουσα. 

Η κατά Σάρκα Γέννηση του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού εορτάστηκε με την τέλεση ιεράς Αγρυπνίας στην οποία συμμετείχε πλήθος Ορθοδόξων πιστών. Μετά το πέρας των ιερών ακολουθιών τελέστηκε Δοξολογία.

Στην ομιλία του ο Προκαθήμενος της εν Πολωνία Ορθοδόξου Εκκλησίας αναφέρθηκε στο θεολογικό νόημα και τη σπουδαιότητα της εορτής για τους Χριστιανούς.

“Δεν αρκεί να αποκαλείς τον εαυτό σου Ορθόδοξο. Το ότι ανήκεις στην Ορθόδοξη Εκκλησία πρέπει να επιβεβαιώνεται στην καθημερινή ζωή, με μια γενναία μαρτυρία πίστης στον Χριστό, πίστη στις διδασκαλίες της Εκκλησίας και στις παραδόσεις της”, είπε και πρόσθεσε ότι σε αυτές τις αρχές δεν μπορούμε να κάνουμε υποχωρήσεις.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων