07/05/2022 07/05/2022 Τη μνήμη του Αγίου Γεωργίου εόρτασε η Ορθόδοξη ενορία στο Kleszczele (Κλέζσελε) όπου ιερούργησε ο Μητροπολίτης Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας κ.κ. Σάββας. Ο Μακαριώτατος, στο κήρυγμά του, έκανε έκκληση οι νέοι άνθρωποι να αντλήσουν όσο το δυνατόν περισσότερα πρότυπα από τη ζωή των Αγίων. Της Σβετλάνα Λεβίτσκι Μετά την ανάγνωση του Ευαγγελίου, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος...
07 Μαΐου, 2022 - 17:39
Τελευταία ενημέρωση: 07/05/2022 - 17:41

Βαρσοβίας Σάββας: Έκκληση οι νέοι να αντλούν πρότυπα από τους Αγίους

Διαδώστε:
Βαρσοβίας Σάββας: Έκκληση οι νέοι να αντλούν πρότυπα από τους Αγίους

Τη μνήμη του Αγίου Γεωργίου εόρτασε η Ορθόδοξη ενορία στο Kleszczele (Κλέζσελε) όπου ιερούργησε ο Μητροπολίτης Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας κ.κ. Σάββας. Ο Μακαριώτατος, στο κήρυγμά του, έκανε έκκληση οι νέοι άνθρωποι να αντλήσουν όσο το δυνατόν περισσότερα πρότυπα από τη ζωή των Αγίων.

Της Σβετλάνα Λεβίτσκι

Μετά την ανάγνωση του Ευαγγελίου, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σιεμιατίτσε κ. Βαρσανούφιος μίλησε για την ζωή του Αγίου Γεωργίου και τόνισε τη σταθερή πίστη του Αγίου στον Θεό, αποτελώντας έτσι παράδειγμα προς μίμηση.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με λιτανεία γύρω από την ομώνυμη εκκλησία, μετά την οποία ο Μακαριώτατος κ.κ .Σάββας κάλεσε τους νέους ανθρώπους να αντλήσουν όσο το δυνατόν περισσότερα πρότυπα από τη ζωή των Αγίων, και κυρίως του Αγίου Γεωργίου, καθώς και να συμμετέχουν ενεργά και υπεύθυνα στη ζωή της Εκκλησίας.

Ακόμη ο Μακαριώτατος επισκέφθηκε το μοναστήρι στο Saky και τον Θρησκευτικό Οίκο Γυναικών στο Zaleszany, όπου ενημερώθηκε για την τρέχουσα κατάσταση των εργασιών κατασκευής και ανακαίνισης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων