19/03/2024 19/03/2024 “Η Ορθόδοξη Εκκλησία και μαζί της τα παιδιά της ξεκινούν μια σημαντική στιγμή στη λειτουργική ζωή, την οποία ονομάζουμε Αγία Τεσσαρακοστή. Αυτή είναι μια απολύτως ευεργετική περίοδος”, είπε, μεταξύ άλλων, ο Μητροπολίτης Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας κ.κ. Σάββας, κατά την τέλεση του Α’ Κατανυκτικού Εσπερινού στον Καθεδρικό Ναό Αγίας Μαρίας Μαγδαληνής.  Ο Μακαριώτατος μίλησε για...
19 Μαρτίου, 2024 - 9:57

Βαρσοβίας Σάββας: “Ευεργετική η περίοδος της Αγίας Τεσσαρακοστής”

Διαδώστε:
Βαρσοβίας Σάββας: “Ευεργετική η περίοδος της Αγίας Τεσσαρακοστής”

“Η Ορθόδοξη Εκκλησία και μαζί της τα παιδιά της ξεκινούν μια σημαντική στιγμή στη λειτουργική ζωή, την οποία ονομάζουμε Αγία Τεσσαρακοστή. Αυτή είναι μια απολύτως ευεργετική περίοδος”, είπε, μεταξύ άλλων, ο Μητροπολίτης Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας κ.κ. Σάββας, κατά την τέλεση του Α’ Κατανυκτικού Εσπερινού στον Καθεδρικό Ναό Αγίας Μαρίας Μαγδαληνής. 

Ο Μακαριώτατος μίλησε για το πνευματικό νόημα της περιόδου, εξήγησε τη σημασία των κατανυκτικών ακολουθιών και κάλεσε τους πιστούς να πορευθούν με πνεύμα μετανοίας και συγχωρητικότητας για να γευθούν τους καρπούς αυτού του αγώνα.

“Η νηστεία μάς κατευθύνει προς τον Γολγοθά, μας βοηθάει να συνοδεύουμε τον Χριστό στη μεταφορά του σταυρού, ενός ατομικού σταυρού και ενός προσωπικού Γολγοθά. Κατά τη διάρκεια της Σαρακοστής, πρέπει να έχουμε επίγνωση του αγώνα ενάντια στον Σατανά και την ανάγκη να ακολουθήσουμε τον Χριστό”, είπε.

Πηγή φωτογραφιών: orthodox.pl

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων