08/04/2024 08/04/2024 «Ο σύγχρονος κόσμος προσφέρει στον άνθρωπο ένα απατηλό όραμα ζωής χωρίς σταυρό, χωρίς εμπειρίες». Αυτά είπε μεταξύ άλλων στο κήρυγμά του ο Μακαριώτατος Μητροπολίτης Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας κ.κ. Σάββας την Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως, η οποία φέτος συνέπεσε με την εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου με το παλαιό εορτολόγιο, στον Καθεδρικό Ναό Αγίας Μαρίας Μαγδαληνής....
08 Απριλίου, 2024 - 13:15
Τελευταία ενημέρωση: 08/04/2024 - 15:46

Βαρσοβίας Σάββας: Ο σύγχρονος κόσμος προσφέρει στον άνθρωπο ένα απατηλό όραμα ζωής χωρίς σταυρό

Διαδώστε:
Βαρσοβίας Σάββας: Ο σύγχρονος κόσμος προσφέρει στον άνθρωπο ένα απατηλό όραμα ζωής χωρίς σταυρό

«Ο σύγχρονος κόσμος προσφέρει στον άνθρωπο ένα απατηλό όραμα ζωής χωρίς σταυρό, χωρίς εμπειρίες». Αυτά είπε μεταξύ άλλων στο κήρυγμά του ο Μακαριώτατος Μητροπολίτης Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας κ.κ. Σάββας την Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως, η οποία φέτος συνέπεσε με την εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου με το παλαιό εορτολόγιο, στον Καθεδρικό Ναό Αγίας Μαρίας Μαγδαληνής.

Ο Μακαριώτατος ανέφερε ότι ο σταυρός συνοδεύει τον χριστιανό σε όλη του τη ζωή. «Τον κουβαλάμε από την αρχή μέχρι το τέλος της επίγειας ζωής μας, που είναι ένα συγκεκριμένο μονοπάτι που οδηγεί στον Θεό. Ο σταυρός είναι σύμβολο των εμπειριών που εμείς, ως Ορθόδοξοι Χριστιανοί, βιώνουμε και νιώθουμε. Ο σύγχρονος κόσμος, όμως, προσφέρει στον άνθρωπο ένα απατηλό όραμα ζωής χωρίς σταυρό, χωρίς εμπειρίες».

«Δεν υπάρχει ζωή χωρίς σταυρό, δεν υπάρχει σωτηρία χωρίς βάσανα, γιατί ο σταυρός είναι εγγεγραμμένος στην ύπαρξή μας. Κανείς σαν τον Θεό δεν προσφέρει τη δύναμη να κουβαλήσει τον σταυρό με αξιοπρέπεια, κάτι που συχνά δεν καταλαβαίνουμε και δεν θέλουμε. Προσκυνώντας στον σταυρό, ας ζητήσουμε από τον Θεό περαιτέρω δύναμη και επιμονή», είπε ο Μακαριώτατος.

 

Πηγή: orthodox.pl (Michał Sacharczuk – φωτογραφίες: πρωτοδιάκονος Igor Kutovyi)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων