11/03/2024 11/03/2024 “Παρά τις δυσκολίες και τα διάφορα προβλήματα ανά τους αιώνες, η Ορθοδοξία στην Πολωνο-Λιθουανική Κοινοπολιτεία ζει, δίνοντας μαρτυρία πίστης στον Χριστό”. Αυτό ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Μητροπολίτης Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας κ.κ. Σάββας, κατά τη χθεσινή Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Μαρίας Μαγδαληνής.  Ο Προκαθήμενος της εν Πολωνία Ορθοδόξου Εκκλησίας κατά το συλλείτουργο...
11 Μαρτίου, 2024 - 9:55
Τελευταία ενημέρωση: 11/03/2024 - 9:43

Βαρσοβίας Σάββας: Παρά τις δυσκολίες, η Ορθοδοξία στην Πολωνία ζει

Διαδώστε:
Βαρσοβίας Σάββας: Παρά τις δυσκολίες, η Ορθοδοξία στην Πολωνία ζει

“Παρά τις δυσκολίες και τα διάφορα προβλήματα ανά τους αιώνες, η Ορθοδοξία στην Πολωνο-Λιθουανική Κοινοπολιτεία ζει, δίνοντας μαρτυρία πίστης στον Χριστό”. Αυτό ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Μητροπολίτης Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας κ.κ. Σάββας, κατά τη χθεσινή Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Μαρίας Μαγδαληνής. 

Ο Προκαθήμενος της εν Πολωνία Ορθοδόξου Εκκλησίας κατά το συλλείτουργο που τελέστηκε αναφέρθηκε στην έναρξη της εκατονταετηρίδας της Αυτοκεφαλίας της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Πολωνία, τονίζοντας τις απαρχές της δράσης των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου, οι οποίοι μετέφεραν το μήνυμα του ευαγγελίου σε αυτές τις περιοχές.

Ο Μακαριώτατος μίλησε για τον όρο Αυτοκεφαλία και τη σημασία του ενώ μνημόνευσε τους αοιδίμους προκατόχους του οι οποίοι εργάστηκαν για να λάβει η Ορθόδοξη Εκκλησία της Πολωνίας αυτοκεφαλία από το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης κ.κ. Σάββας απένειμε οφφίκεια προς ιερείς της εν  Πολωνία Εκκλησίας ενώ κάλεσε κλήρο και λαό να παραμείνουν πιστοί στην εν Χριστώ ενότητα της Εκκλησίας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων