31/01/2019 31/01/2019 Τη έντονη αντίδραση του Κλήρου στην Τσεχία έχει προκαλέσει τροπολογία που εγκρίθηκε από την Κάτω Βουλή της χώρας, σύμφωνα με την οποία στο εξής θα φορολογούνται οι εκκλησιαστικές αποζημιώσεις. Ο Επίσκοπος Πράγας, Václav Malý, έστειλε ανοικτή επιστολή προς τα μέλη της Κάτω Βουλής αλλά και στη Γερουσία, εκφράζοντας τη διαμαρτυρία του. Και προσθέτει ότι η...
31 Ιανουαρίου, 2019 - 11:12
Τελευταία ενημέρωση: 31/01/2019 - 11:13

Αντιδράσεις για τη φορολόγηση των εκκλησιαστικών αποζημιώσεων

Διαδώστε:
Αντιδράσεις για τη φορολόγηση των εκκλησιαστικών αποζημιώσεων

Τη έντονη αντίδραση του Κλήρου στην Τσεχία έχει προκαλέσει τροπολογία που εγκρίθηκε από την Κάτω Βουλή της χώρας, σύμφωνα με την οποία στο εξής θα φορολογούνται οι εκκλησιαστικές αποζημιώσεις.

Ο Επίσκοπος Πράγας, Václav Malý, έστειλε ανοικτή επιστολή προς τα μέλη της Κάτω Βουλής αλλά και στη Γερουσία, εκφράζοντας τη διαμαρτυρία του. Και προσθέτει ότι η κίνηση αυτή “καταδεικνύει την αλαζονεία και τις ασυνείδητες πρακτικές των κυβερνώντων”.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2013 είχε εγκριθεί νόμος που προέβλεπε την αποζημίωση της Εκκλησίας για περιουσιακά στοιχεία που κατασχέθηκαν κατά την κομμουνιστική εποχή. Στο σύνολο των εκκλησιών επρόκειτο να επιστραφούν ακίνητα αξίας 75 δισ. και χρηματική αποζημίωση 59 δισ. μέσα σε πάροδο τριάντα ετών.

Τώρα η κυβέρνηση, με την εν λόγω τροπολογία αποφάσισε να φορολογήσει τις αποζημιώσεις αυτές, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων