27/02/2022 27/02/2022 του Νίκου Οικονόμου / ope.gr Κάλεσμα για νηστεία και προσευχή υπέρ της ειρήνης στην Ουκρανία απευθύνει με ανακοίνωση της προς κλήρο και λαό η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Τσεχίας και Σλοβακίας, εκφράζοντας παράλληλα την βαθύτατη συμπαράσταση της σε όλους όσοι επηρεάστηκαν άμεσα ή έμμεσα από τις στρατιωτικές επιχειρήσεις της Ρωσίας. Επίσης, η Ιερά Σύνοδος...
27 Φεβρουαρίου, 2022 - 10:08
Τελευταία ενημέρωση: 27/02/2022 - 10:38

Εκκλησία Τσεχίας και Σλοβακίας για Ουκρανία: Κάλεσμα για προσευχή

Διαδώστε:
Εκκλησία Τσεχίας και Σλοβακίας για Ουκρανία: Κάλεσμα για προσευχή
  • του Νίκου Οικονόμου / ope.gr

Κάλεσμα για νηστεία και προσευχή υπέρ της ειρήνης στην Ουκρανία απευθύνει με ανακοίνωση της προς κλήρο και λαό η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Τσεχίας και Σλοβακίας, εκφράζοντας παράλληλα την βαθύτατη συμπαράσταση της σε όλους όσοι επηρεάστηκαν άμεσα ή έμμεσα από τις στρατιωτικές επιχειρήσεις της Ρωσίας.

Επίσης, η Ιερά Σύνοδος δηλώνει έτοιμη να βοηθήσει όπου χρειαστεί και εκφράζει την ελπίδα ότι οι ιστορικοί και πνευματικοί δεσμοί μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας θα βοηθήσουν τις δύο πλευρές να επιλύσουν τηn σύγκρουση ειρηνικά.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Τσεχίας και Σλοβακίας αναφέρει τα εξής:

«Με πόνο και θλίψη παρακολουθούμε τα γεγονότα στην Ουκρανία τις τελευταίες ημέρες. Εκφράζουμε την βαθύτατη συμπαράσταση και τα συλλυπητήρια μας σε όλους όσοι επηρεάστηκαν άμεσα ή έμμεσα από τις στρατιωτικές επιχειρήσεις. Στο μέτρο των δυνατοτήτων μας, είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε όπου χρειαστεί.

Θέλουμε να ελπίζουμε ότι οι ιστορικοί και πνευματικοί δεσμοί μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας θα βοηθήσουν τις δύο πλευρές να επιλύσουν την σύγκρουση, όχι με βία, καταστροφές και άσκοπες απώλειες ζωών, αλλά αντίθετα – επιδιώκοντας την ειρήνη και την προθυμία για διαπραγμάτευση και εξεύρεση αποδεκτών λύσεων.

Καλούμε όλους τους κληρικούς και τους πιστούς της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Τσεχίας και Σλοβακίας να νηστέψουν και να προσευχηθούν υπέρ της ειρήνης στην Ουκρανία.»

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων