13/02/2024 13/02/2024 Επίσκεψη στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Τσεχίας στην Πράγα πραγματοποίησε ο Επίσκοπος Μπουκόμπας κ. Χρυσόστομος προκειμένου να ευχαριστήσει για την ανέγερση ενός Δημοτικού Σχολείου στην Ενορία του Τιμίου Σταυρού στο Κακέρερε της Επαρχίας Κυέρουα της Μπουκόμπας. Συναντήθηκε με τους Μητροπολίτες Πάργας κ. Μιχαήλ και Ολομόουτζ Ησαΐα καθώς και με φίλους της Ιεραποστολής, τους οποίους και ευχαρίστησε...
13 Φεβρουαρίου, 2024 - 9:33
Τελευταία ενημέρωση: 13/02/2024 - 9:44

Η Εκκλησία της Τσεχίας έχτισε σχολείο στη Μπουκόμπα

Διαδώστε:
Η Εκκλησία της Τσεχίας έχτισε σχολείο στη Μπουκόμπα

Επίσκεψη στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Τσεχίας στην Πράγα πραγματοποίησε ο Επίσκοπος Μπουκόμπας κ. Χρυσόστομος προκειμένου να ευχαριστήσει για την ανέγερση ενός Δημοτικού Σχολείου στην Ενορία του Τιμίου Σταυρού στο Κακέρερε της Επαρχίας Κυέρουα της Μπουκόμπας.

Συναντήθηκε με τους Μητροπολίτες Πάργας κ. Μιχαήλ και Ολομόουτζ Ησαΐα καθώς και με φίλους της Ιεραποστολής, τους οποίους και ευχαρίστησε προσωπικώς για την χρηματοδότηση της ανέγερσης του Δημοτικού Σχολείου στο Κακέρερε και ενημέρωσε για την πορεία του έργου.

Αξίζει να αναφερθεί, ότι οι Ορθόδοξοι της Τσεχίας γνώρισαν την Ιεραποστολή από την Ορθόδοξη Αδελφότητα Εξωτερικής Ιεραποστολής Θεσσαλονίκης, η οποία και μεσολάβησε για την δημιουργία αυτού του έργου.

Κατά την παραμονή του στην Πράγα, ο Θεοφιλέστατος προσκύνησε στον ιστορικό Ναό των Αγίων Κύριλλου και Μεθοδίου και είχε επαφές με μέλη της Ελληνικής Κοινότητος.

Προς όλους μετέφερε την ευλογία του Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ.κ. Θεοδώρου και τις ευχαριστίες του Δευτερόθρονου Ιεραποστολικού Πατριαρχείου για την ευλογημένη αυτή ενέργεια της δημιουργίας του Σχολείου στο Κακέρερε.

“Η επίσκεψη ήταν ένα προσκύνημα και μια ικεσία προς τους μεγάλους Ιεραποστόλους και φωτιστές των Σλάβων Κύριλλο και Μεθόδιο, να ευλογήσουν τη νέα Ιεραποστολή για τον φωτισμό των Αφρικανών αδελφών μας”, ανέφερε ο Επίσκοπος Μπουκόμπας και Δυτικής Τανζανίας κ. Χρυσόστομος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων