11/03/2020 11/03/2020 “Η Θεία Ευχαριστία δεν ήταν, δεν είναι και ποτέ δεν θα είναι αιτία ασθένειας και θανάτου αλλά αντιθέτως είναι μια σταθερή πηγή νέας ζωής εν Χριστώ, συγχώρεσης των αμαρτιών και θεραπείας της ψυχής και του σώματος”, τονίζει μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωση του ο Αρχιεπίσκοπος Πρέσοβ και πάσης Τσεχίας και Σλοβακίας κ. Ραστισλάβος, σχετικά με την...
11 Μαρτίου, 2020 - 21:15
Τελευταία ενημέρωση: 11/03/2020 - 23:16

Η Εκκλησία της Τσεχίας για τη Θεία Μετάληψη

Διαδώστε:
Η Εκκλησία της Τσεχίας για τη Θεία Μετάληψη

“Η Θεία Ευχαριστία δεν ήταν, δεν είναι και ποτέ δεν θα είναι αιτία ασθένειας και θανάτου αλλά αντιθέτως είναι μια σταθερή πηγή νέας ζωής εν Χριστώ, συγχώρεσης των αμαρτιών και θεραπείας της ψυχής και του σώματος”, τονίζει μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωση του ο Αρχιεπίσκοπος Πρέσοβ και πάσης Τσεχίας και Σλοβακίας κ. Ραστισλάβος, σχετικά με την πανδημία του κορωνοϊου. 

“Η μέθοδος χορήγησης της Θείας Κοινωνίας προς τους κληρικούς και τους πιστούς από το ίδιο Ιερό Ποτήριο δεν θα αλλάξει κατά τη στιγμή μιας πιθανής πανδημίας και οι ιερείς θα εξηγήσουν στους πιστούς με τον κατάλληλο τρόπο ότι αυτή η μέθοδος λήψης ποτέ δεν έθεσε και δεν θα θέσει οποιονδήποτε σε κανέναν κίνδυνο. Οι πιστοί, που φοβούνται να μεταλάβουν από το ίδιο Ιερό Ποτήριο με την ίδια λαβίδα, θα ζητήσουν συμβουλές από τους πνευματικούς τους πατέρες για το πώς να ενισχύσουν την πίστη τους και πως να συνεχίσουν να μεγαλώνουν μέσα στο πλήρωμα της Εκκλησίας”, αναφέρεται, σε άλλο σημείο της σχετικής ανακοίνωσης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων