01/03/2019 01/03/2019 Ακολουθώντας την έκκληση του Πατριαρχείου της Μόσχας, η Εκκλησία Τσεχίας και Σλοβακίας εξέδωσε οδηγία προς τους Κληρικούς της χώρας να μην συλλειτουργούν με Κληρικούς της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας (OCU). Ο Μητροπολίτης Πράγας κ. Μιχαήλ τόνισε ότι η Εκκλησία της Τσεχίας αναγνωρίζει μόνο την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας, που πρόσκειται στο Πατριαρχείο της Μόσχας, και καλεί...
01 Μαρτίου, 2019 - 14:14
Τελευταία ενημέρωση: 01/03/2019 - 14:38

Η Εκκλησία της Τσεχίας για την Αυτοκεφαλία

Διαδώστε:
Η Εκκλησία της Τσεχίας για την Αυτοκεφαλία

Ακολουθώντας την έκκληση του Πατριαρχείου της Μόσχας, η Εκκλησία Τσεχίας και Σλοβακίας εξέδωσε οδηγία προς τους Κληρικούς της χώρας να μην συλλειτουργούν με Κληρικούς της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας (OCU).

Ο Μητροπολίτης Πράγας κ. Μιχαήλ τόνισε ότι η Εκκλησία της Τσεχίας αναγνωρίζει μόνο την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας, που πρόσκειται στο Πατριαρχείο της Μόσχας, και καλεί τον Κλήρο να μην συμμετέχει σε Ιερά Μυστήρια στα οποία λειτουργούν Ιερείς από την UOC.

Οι Ιεράρχες της Τσεχίας έχουν επανειλημμένως εκφράσει την στήριξή τους στην Εκκλησία της Ουκρανίας του Πατριαρχείου της Μόσχας.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μητροπ. Τσεχίας είχε πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Ουκρανία τον περασμένο Νοέμβριο προκειμένου να εκφράσει την υποστήριξή του στον Μητροπολίτη Κιέβου κ. Ονούφριο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων