15/06/2022 15/06/2022 Συγχαρητήριο μήνυμα προς τον νέο Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ κ. Αντώνιο για τον διορισμό του στη θέση του Προέδρου του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων (ΤΕΕΣ) του Πατριαρχείου Μόσχας απέστειλε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Πρέσοβ και πάσης Τσεχίας και Σλοβακίας κ. Ραστισλάβ, εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα για ενίσχυση των αδελφικών σχέσεων των δύο Εκκλησιών. Μεταξύ άλλων, το συγχαρητήριο μήνυμα...
15 Ιουνίου, 2022 - 16:49
Τελευταία ενημέρωση: 15/06/2022 - 16:57

Ο Αρχιεπίσκοπος Τσεχίας και Σλοβακίας συγχαίρει τον νέο Πρόεδρο του ΤΕΕΣ

Διαδώστε:
Ο Αρχιεπίσκοπος Τσεχίας και Σλοβακίας συγχαίρει τον νέο Πρόεδρο του ΤΕΕΣ

Συγχαρητήριο μήνυμα προς τον νέο Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ κ. Αντώνιο για τον διορισμό του στη θέση του Προέδρου του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων (ΤΕΕΣ) του Πατριαρχείου Μόσχας απέστειλε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Πρέσοβ και πάσης Τσεχίας και Σλοβακίας κ. Ραστισλάβ, εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα για ενίσχυση των αδελφικών σχέσεων των δύο Εκκλησιών.

Μεταξύ άλλων, το συγχαρητήριο μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Πρέσοβ και πάσης Τσεχίας και Σλοβακίας κ. Ραστισλάβ αναφέρει τα εξής:

Σεβασμιώτατε!

Παρακαλώ δεχθείτε τα συγχαρητήριά μου για την απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ρωσίας να σας διορίσει Πρόεδρο του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας.

Η εκκλησιαστική διπλωματία είναι μια υπεύθυνη διακονία που ενσαρκώνει πραγματικά το ευαγγελικό κάλεσμα του Χριστού « ἵνα πάντες ἓν ὦσι» (Κατά Ιωάννην 17.21). Επομένως, απαιτεί όχι μόνο ταλέντο και γνώση, αλλά και ένθερμη προσευχητική συμμετοχή.

Με όλη μου την καρδιά σας εύχομαι Σεβασμιώτατε να έχετε την ευλογημένη βοήθεια του Θεού στο μελλοντικό σας έργο και εκφράζω την ελπίδα ότι οι αδελφικές σχέσεις των Τοπικών Ορθοδόξων Εκκλησιών μας θα ενισχυθούν με κοινές προσπάθειες.

O νέος Πρόεδρος του ΤΕΕΣ Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Αντώνιος

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων