24/05/2022 24/05/2022 Ευχετήριο μήνυμα στον Μακαριώτατο Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλο, που άγει σήμερα τα ονομαστήριά του, απέστειλε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Πρέσοβ και πάσης Τσεχίας και Σλοβακίας κ.κ. Ραστισλάβ. Ολόκληρο το μήνυμα: Μακαριώτατε, αγαπητέ αδελφέ εν Κυρίω! Με θέρμη καρδίας, συγχαίρω την Αγιότητά σας για την ημέρα της ονομαστικής σας εορτής, την ημέρα μνήμης...
24 Μαΐου, 2022 - 13:59
Τελευταία ενημέρωση: 24/05/2022 - 14:39

Ο Τσεχίας και Σλοβακίας ευχήθηκε στον Πατριάρχη Μόσχας

Διαδώστε:
Ο Τσεχίας και Σλοβακίας ευχήθηκε στον Πατριάρχη Μόσχας

Ευχετήριο μήνυμα στον Μακαριώτατο Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλο, που άγει σήμερα τα ονομαστήριά του, απέστειλε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Πρέσοβ και πάσης Τσεχίας και Σλοβακίας κ.κ. Ραστισλάβ.

Ολόκληρο το μήνυμα:

Μακαριώτατε,
αγαπητέ αδελφέ εν Κυρίω!

Με θέρμη καρδίας, συγχαίρω την Αγιότητά σας για την ημέρα της ονομαστικής σας εορτής, την ημέρα μνήμης των Αγίων Ισαποστόλων  Κυρίλλου και Μεθοδίου, διδασκάλων και των Σλοβάκων!

Οι Θεσσαλονικείς αδελφοί και το έργο τους είναι το συνδετικό νήμα μεταξύ των λαών της σλαβικής πολιτιστικής παράδοσης. Το ευαγγέλιο του Χριστού, που κηρύχθηκε με τους δικούς τους κόπους στους σλαβικούς λαούς, στις μητρικές τους γλώσσες, μας διδάσκει τους αρχέγονους νόμους της αγάπης, της ειρήνης και του ελέους.

Αυτή τη χαρμόσυνη ημέρα, προσεύχομαι και σας εύχομαι, Μακαριώτατε, την ισχύ και φρούρηση των δυνάμεών σας και την ευλογημένη βοήθεια του Θεού στη δύσκολη διακονία σας, με τις πρεσβείες και τη μεσιτεία των Αγίων Ισαποστόλων Κυρίλλου και Μεθοδίου, φωτιστών των Σλάβων!

Με αδελφική εν Κυρίων αγάπη,

+Ραστισλάβ,
Αρχιεπίσκοπος Πρέσοβ και πάσης Τσεχίας και Σλοβακίας

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων