08/07/2021 08/07/2021 του Νίκου Οικονόμου  / ope.gr Δύο μεγάλοι σταυροί, οι οποίοι είχαν αφαιρεθεί εξαιτίας εργασιών ανακατασκευής, κοσμούν πάλι το κεντρικό κοιμητήριο της πόλης του Μπρνο στην Τσεχία μετά από 40 χρόνια. Οι σταυροί που είναι αφιερωμένοι στην μνήμη των στρατιωτών που έπεσαν μαχόμενοι κατά την διάρκεια της απελευθέρωσης της πόλης στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, δεν είχαν τοποθετηθεί...
08 Ιουλίου, 2021 - 13:26
Τελευταία ενημέρωση: 08/07/2021 - 17:57

Τσεχία: Σταυροί κοσμούν πάλι κοιμητήριο μετά από 40 χρόνια

Διαδώστε:
Τσεχία: Σταυροί κοσμούν πάλι κοιμητήριο μετά από 40 χρόνια
  • του Νίκου Οικονόμου  / ope.gr

Δύο μεγάλοι σταυροί, οι οποίοι είχαν αφαιρεθεί εξαιτίας εργασιών ανακατασκευής, κοσμούν πάλι το κεντρικό κοιμητήριο της πόλης του Μπρνο στην Τσεχία μετά από 40 χρόνια.

Οι σταυροί που είναι αφιερωμένοι στην μνήμη των στρατιωτών που έπεσαν μαχόμενοι κατά την διάρκεια της απελευθέρωσης της πόλης στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, δεν είχαν τοποθετηθεί εκ νέου στην θέση τους μετά το πέρας των εργασιών την διετία 1979-1980.

Ο Αγιασμός των σταυρών τελέσθηκε στα τέλη Ιουνίου από τον Πρωθιερέα Ιωσήφ Φεϊσάκ της ενορίας του Αγίου Βεντσεσλάβου του Μπρνο. Στην ακολουθία  του Αγιασμού παρέστη επίσης ο Γενικός Πρόξενος της Ρωσίας στην Τσεχία Αλεξάντερ Καλάτσεφ.

Στο κοιμητήριο, του οποίου η οικοδόμηση διήρκεσε από το 1945 έως το 1946, βρίσκονται οι τάφοι 3.364 πεσόντων στρατιωτών από το Μπρνο, την νότια Μοραβία, την Ρουμανία, την πρώην Σοβιετική Ένωση καθώς και αρκετών γυναικών.

Οι σταυροί κατασκευάστηκαν μετά από πρωτοβουλία της τοπικής κοινότητας έχοντας την συγκατάθεση της δημοτικής αρχής του Μπρνο και χάρις στην ανακάλυψη φωτογραφιών αρχείου από τον πρώτο Αγιασμό που τελέσθηκε μετά την λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων