28/07/2019 28/07/2019 Η Αυτοκέφαλη Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας υποδέχτηκε χθες το απόγευμα -δόξη και τιμή- στο Κίεβο Λείψανο του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου από το Φανάρι προς ευλογία του πιστού λαού της χώρας, ευκαιρίας δοθείσης από την εφετινή 1031η επέτειο του Εκχριστιανισμού των Ρως και τις εορταστικές εκδηλώσεις για τον Άγιο Βλαδίμηρο. Το τίμιο Λείψανο μετέφερε...
28 Ιουλίου, 2019 - 11:37

Λείψανο του Αγ. Ανδρέου από το Φανάρι στο Κίεβο

Διαδώστε:
Λείψανο του Αγ. Ανδρέου από το Φανάρι στο Κίεβο

Η Αυτοκέφαλη Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας υποδέχτηκε χθες το απόγευμα -δόξη και τιμή- στο Κίεβο Λείψανο του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου από το Φανάρι προς ευλογία του πιστού λαού της χώρας, ευκαιρίας δοθείσης από την εφετινή 1031η επέτειο του Εκχριστιανισμού των Ρως και τις εορταστικές εκδηλώσεις για τον Άγιο Βλαδίμηρο.

Το τίμιο Λείψανο μετέφερε στο Κίεβο ο Υπογραμματέας της Αγίας και Ιεράς Συνόδου της Μητρός Εκκλησίας Διάκονος κ. Γρηγόριος Φραγκάκης και η υποδοχή έγινε στη Μονή του Αγίου Μιχαήλ από τον ίδιο τον Προκαθήμενο της νεοπαγούς Εκκλησίας Μακ. Μητροπολίτη Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. Επιφάνιο. Μαζί με το λείψανο μεταφέρθηκε Τίμιο Ξύλο από τον Σταυρό του Κυρίου Ιησού και Αγίασμα από την Παναγία των Βλαχερνών.

Σήμερα στον ιστορικό και μνημειώδη Ναό της Αγίας Σοφίας θα γίνει Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο υπό τον Μακ. κ. Επιφάνιο. Ως εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριάρχου είναι ο Σεβ. Μητροπολίτης Γαλλίας κ. Εμμανουήλ, προερχόμενος από την ενθρόνιση του νέου Αρχιεπισκόπου Θυατείρων και Μ. Βρετανίας, όπου επίσης εκπροσώπησε τον Οικουμενικό Θρόνο.

Πηγή: www.nyxthimeron.com

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων