24/05/2019 24/05/2019 Κατά τη σημερινή προγραμματισμένη 3η συνεδρία της Ιεράς Συνόδου της Αυτοκέφαλης Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας, υπό την προεδρία του Προκαθημένου της Μητροπολίτου Κιέβου και πάσης Ουκρανίας Επιφανίου, εξελέγη Επίσκοπος ο εξ Ελλάδος Αρχιμανδρίτης Επιφάνιος Δημητρίου, κληρικός της Ι. Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού, με τον τίτλο Ολβίας. Αξίζει να αναφερθεί ότι η Ολβία Ποντική (ονομαζόταν και Βορυσθένης) ήταν αρχαία ελληνική...
24 Μαΐου, 2019 - 21:30

Ο π. Επιφάνιος Δημητρίου εξελέγη Επίσκοπος της Εκκλ. της Ουκρανίας

Διαδώστε:
Ο π. Επιφάνιος Δημητρίου εξελέγη Επίσκοπος της Εκκλ. της Ουκρανίας

Κατά τη σημερινή προγραμματισμένη 3η συνεδρία της Ιεράς Συνόδου της Αυτοκέφαλης Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας, υπό την προεδρία του Προκαθημένου της Μητροπολίτου Κιέβου και πάσης Ουκρανίας Επιφανίου, εξελέγη Επίσκοπος ο εξ Ελλάδος Αρχιμανδρίτης Επιφάνιος Δημητρίου, κληρικός της Ι. Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού, με τον τίτλο Ολβίας.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η Ολβία Ποντική (ονομαζόταν και Βορυσθένης) ήταν αρχαία ελληνική αποικία στις βορειοδυτικές ακτές της Μαύρης Θάλασσας. Η πόλη ήταν αποικία των Μιλήσιων και χτίστηκε κατά τον δεύτερο ελληνικό αποικισμό πιθανόν τον 7ο αιώνα π.Χ.. Σύμφωνα με τον Ηρόδοτο και άλλους αρχαίους συγγραφείς βρισκόταν στις εκβολές του ποταμού Μπουγκ του αρχαίου Υπανίου, ενώ σύμφωνα με κάποιους αρχαίους συγγραφείς βρισκόταν πιο ανατολικά στις εκβολές του Δνείπερου που οι αρχαίοι Έλληνες ονόμαζαν Βορυσθένη.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες η χειροτονία του Εψηφισμένου θα τελεσθεί αύριο, κατά τη διάρκεια της Ευχαριστιακής Συνάξεως επί τη ονομαστική εορτή του Προκαθημένου Επιφανίου.

Πηγή: www.nyxthimeron.com

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων