08/04/2024 08/04/2024 Μέσω του προγράμματος Erasmus+, η Θεολογική Σχολή της Εκκλησίας της Κύπρου (Θ.Σ.Ε.Κ.), σύναψε συνεργασία με το Τμήμα Θεολογίας του Πανεπιστημίου «Λόγος» της Εκκλησίας της Αλβανίας. Σε αυτό το πλαίσιο, στις 21 Μαρτίου 2024, η Λέκτορας Κλινικής Ψυχολογίας και μόνιμο προσωπικό ΔΕΠ της Θ.Σ.Ε.Κ., Μαρία Πετρίδου, ταξίδεψε μέχρι την Αλβανία, όπου είχε την ευκαιρία να διδάξει...
08 Απριλίου, 2024 - 20:30
Τελευταία ενημέρωση: 08/04/2024 - 20:36

Συνεργασία Θεολογικής Σχολής της Εκκλησίας της Κύπρου με το Πανεπιστήμιο «Λόγος» της Εκκλησίας της Αλβανίας

Διαδώστε:
Συνεργασία Θεολογικής Σχολής της Εκκλησίας της Κύπρου με το Πανεπιστήμιο «Λόγος» της Εκκλησίας της Αλβανίας

Μέσω του προγράμματος Erasmus+, η Θεολογική Σχολή της Εκκλησίας της Κύπρου (Θ.Σ.Ε.Κ.), σύναψε συνεργασία με το Τμήμα Θεολογίας του Πανεπιστημίου «Λόγος» της Εκκλησίας της Αλβανίας.

Σε αυτό το πλαίσιο, στις 21 Μαρτίου 2024, η Λέκτορας Κλινικής Ψυχολογίας και μόνιμο προσωπικό ΔΕΠ της Θ.Σ.Ε.Κ., Μαρία Πετρίδου, ταξίδεψε μέχρι την Αλβανία, όπου είχε την ευκαιρία να διδάξει στους μεταπτυχιακούς φοιτητές του μεταπτυχιακού προγράμματος “Practice in the Community” του Τμήματος Θεολογίας του Πανεπιστημίου «Λόγος» μαθήματα συμβουλευτικής για παιδιά και εφήβους.

Κατά την διδασκαλία της οι φοιτητές είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν τους προβληματισμούς τους αλλά και τις ανάγκες των εφήβων σε μια αναπτυσσόμενη χώρα όπως η Αλβανία, αλλά και τη σημαντικότητα σύνδεσης της Θεολογίας και της Συμβουλευτικής στη διαχείριση των παιδιών και των εφήβων στη σύγχρονη κοινωνία.

Υβριδικό Μάθημα: Προκλήσεις και Ανάγκες στη Συμβουλευτική παιδιών και εφήβων. Υπήρχε μετάφραση από τα Ελληνικά στα Αλβανικά.

Οι φοιτητές έδειξαν ενθουσιασμό για το νέο μάθημα που παρακολούθησαν, ενώ παρών στο μάθημα ήταν και ο Λέκτορας Θεολογίας κ. Θωμάς Σκίρας. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης της η Δρ. Μαρία Πετρίδου ξεναγήθηκε στους χώρους της Θεολογικής Σχολής «Λόγος» και ενημερώθηκε για την ιστορία της δημιουργίας της.

Η συνεργασία της Θ.Σ.Ε.Κ. με τη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου «Λόγος», θα συνεχιστεί με διαδικτυακή διδασκαλία στους μεταπτυχιακούς φοιτητές.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων