16/06/2021 16/06/2021 Κυκλοφόρησε πριν από λίγο, με την επιμέλεια του Ι. Κουριαννίδη, του Δ. Κασαπίδη και του Θεοφ. Μαλκίδη, ο αφιερωματικός τόμος 374 σελίδων για το 1821 του Αλεξανδρουπολίτικου περιοδικού «Ἐνδοχώρα», ο οποίος μέσα από πρωτότυπες εργασίες από καταξιωμένους επιστήμονες αναδεικνύει τα γεγονότα και τα πρόσωπα της Εθνεγερσίας. Στην εισαγωγή την οποία υπογράφει ο Θεοφάνης Μαλκίδης σημειώνει, μεταξύ...
16 Ιουνίου, 2021 - 19:24
Τελευταία ενημέρωση: 16/06/2021 - 18:24

374 σελίδες γεμάτες επανάσταση και ρωμηοσύνη

Διαδώστε:
374 σελίδες γεμάτες επανάσταση και ρωμηοσύνη

Κυκλοφόρησε πριν από λίγο, με την επιμέλεια του Ι. Κουριαννίδη, του Δ. Κασαπίδη και του Θεοφ. Μαλκίδη, ο αφιερωματικός τόμος 374 σελίδων για το 1821 του Αλεξανδρουπολίτικου περιοδικού «Ἐνδοχώρα», ο οποίος μέσα από πρωτότυπες εργασίες από καταξιωμένους επιστήμονες αναδεικνύει τα γεγονότα και τα πρόσωπα της Εθνεγερσίας.

Στην εισαγωγή την οποία υπογράφει ο Θεοφάνης Μαλκίδης σημειώνει, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Διακόσια χρόνια μετά την Επανάσταση, αναδεικνύουμε το κυρίαρχο για την ελληνική οντολογία, για την εθνική μας επιβίωση και συνέχεια, γεγονός.

Οι στιγμές της Επανάστασης, οι καθοριστικές μάχες, τα πρόσωπα είναι παρόντα μέσα από τα κείμενα του ειδικού αυτού τεύχους: «Κι αν είμαστε ολίγοι εις το πλήθος του Μπραΐμη, παρηγοριόμαστε μ’ ένα τρόπον, ότι η τύχη μας έχει τους Έλληνες πάντοτε ολίγους. Ότι αρχή και τέλος, παλαιόθεν και ως τώρα, όλα τα θεριά πολεμούν να μας φάνε και δεν μπορούνε. Τρώνε από μας και μένει και μαγιά». Τα κείμενα συμβάλλουν στις οφειλόμενες πράξεις τιμής στους απελευθερωτές μας, αλλά και στην κατάθεση ενός Ελληνικού λόγου ο οποίος τείνει να εξαφανιστεί από τη δημόσια συζήτηση…».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων