02/07/2021 02/07/2021 Επετειακή εκδήλωση-αφιέρωμα στον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη διοργανώνει σήμερα, στις 21:00, στο Μέγαρο Δουκίσσης Πλακεντίας ο Δήμος Πεντέλης-Μελισσίων. Η Σχολή Βυζαντινής & Παραδοσιακής Μουσικής “Εν Ωδαίς” μαζί με τον Γιώργο Ντόβολο δημιούργησαν μια μοναδική μουσική παράσταση με τίτλο “Ο Θοδωρής του ‘21”, που αναφέρεται στην εμβληματική φυσιογνωμία του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη. Η παράσταση περιλαμβάνει αφηγηματικά αποσπάσματα με κέντρο...
02 Ιουλίου, 2021 - 14:40

Αφιέρωμα στον Κολοκοτρώνη απόψε στο Μέγαρο Δουκίσσης Πλακεντίας

Διαδώστε:
Αφιέρωμα στον Κολοκοτρώνη απόψε στο Μέγαρο Δουκίσσης Πλακεντίας

Επετειακή εκδήλωση-αφιέρωμα στον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη διοργανώνει σήμερα, στις 21:00, στο Μέγαρο Δουκίσσης Πλακεντίας ο Δήμος Πεντέλης-Μελισσίων.

Η Σχολή Βυζαντινής & Παραδοσιακής Μουσικής “Εν Ωδαίς” μαζί με τον Γιώργο Ντόβολο δημιούργησαν μια μοναδική μουσική παράσταση με τίτλο “Ο Θοδωρής του ‘21”, που αναφέρεται στην εμβληματική φυσιογνωμία του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη.

Η παράσταση περιλαμβάνει αφηγηματικά αποσπάσματα με κέντρο τη ζωή και τη δράση του Γέρου του Μωριά, καθώς και γνήσια δημοτικά τραγούδια σχετικά με την Επανάσταση του ‘21.

Ερμηνεύουν ο Γιώργος Ντόβολος, η Μαριάνθη Λιουδάκη και ο Παναγιώτης Λάλεζας, με πολυμελή παραδοσιακή ορχήστρα. Στην απαγγελία των κειμένων ο γνωστός ηθοποιός Λεωνίδας Κακούρης.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων