17/04/2021 17/04/2021 Το σωματείο  ΕΝΩΜΕΝΗ  ΡΩΜΗΟΣΥΝΗ  Πατρών,  στο πλαίσιο της Επετείου των  200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821 διοργανώνει,  στην Πάτρα την  Κυριακή 18  Απριλίου  2021  και  ώρα  20.30   εκδήλωση   με  θέμα :  «Διονύσιος Σολωμός  –             Ο Εθνικός ποιητής  υμνολογεί  Πίστη,  Πατρίδα  και  Ελευθερία»  και ομιλήτρια  τη    κα   Μαρία Μαντουβάλου,  Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Φιλοσοφικής σχολής ΕΚΠΑ. Μετά  την  ομιλία  θα ερμηνευτεί το έργο «Καντάτα Ελευθερίας» του Χρήστου Λεοντή  (Ρήγας-Σολωμός-Μακρυγιάννης). Μεταγραφή για πιάνο και δύο φωνές. Αφήγηση – Τραγούδι: Πόλυ Νικολοπούλου  –  Σοπράνο,  Ανδρέας Καλλιβωκάς  –  Βαρύτονος,    Πιάνο  Μεταγραφή  Μαρία Νικολοπούλου. Η εκδήλωση  θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά, λόγω των μέτρων για τη πανδημία COVID – 19 και...
17 Απριλίου, 2021 - 14:42

Διονύσιος Σολωμός – Ο Εθνικός ποιητής υμνολογεί Πίστη, Πατρίδα και ελευθερία

Διαδώστε:
Διονύσιος Σολωμός – Ο Εθνικός ποιητής υμνολογεί Πίστη, Πατρίδα και ελευθερία

Το σωματείο  ΕΝΩΜΕΝΗ  ΡΩΜΗΟΣΥΝΗ  Πατρών,  στο πλαίσιο της Επετείου των  200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821 διοργανώνει,  στην Πάτρα την  Κυριακή 18  Απριλίου  2021  και  ώρα  20.30   εκδήλωση   με  θέμα :  «Διονύσιος Σολωμός  –             Ο Εθνικός ποιητής  υμνολογεί  Πίστη,  Πατρίδα  και  Ελευθερία»  και ομιλήτρια  τη    κα   Μαρία Μαντουβάλου,  Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Φιλοσοφικής σχολής ΕΚΠΑ.

Μετά  την  ομιλία  θα ερμηνευτεί το έργο «Καντάτα Ελευθερίας» του Χρήστου Λεοντή  (Ρήγας-Σολωμός-Μακρυγιάννης).

Μεταγραφή για πιάνο και δύο φωνές. Αφήγηση – Τραγούδι: Πόλυ Νικολοπούλου  –  Σοπράνο,  Ανδρέας Καλλιβωκάς  –  Βαρύτονος,    Πιάνο  Μεταγραφή  Μαρία Νικολοπούλου.

Η εκδήλωση  θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά, λόγω των μέτρων για τη πανδημία COVID – 19 και θα μεταδοθεί ζωντανά από τον τηλεοπτικό σταθμό της Ι.Μ. Πατρών ΛΥΧΝΟΣ.

Διαδικτυακά η εκδήλωση θα μεταδοθεί από το κανάλι στο  youtube :

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων