05/03/2021 05/03/2021 Η οικογένεια του κ.  Αναστασίου Κεχαγιά προχώρησε σε δωρεά της προτομής του Ήρωα της Επανάστασης Νικηταρά η οποία τοποθετήθηκε σε πλατεία στην Τρίπολη. Συγκεκριμένα η προτομή τοποθετήθηκε στην Πλατεία Άρεως σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο ενώ ο κ. Κεχαγιάς σημείωσε μιλώντας στον τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό «Είναι μεγάλη χαρά και τιμή για εμάς το να προσφέρουμε στην...
05 Μαρτίου, 2021 - 17:16
Τελευταία ενημέρωση: 05/03/2021 - 16:23

Δωρεά προτομής του Νικηταρά στην πλατεία της Τρίπολης

Διαδώστε:
Δωρεά προτομής του Νικηταρά στην πλατεία της Τρίπολης

Η οικογένεια του κ.  Αναστασίου Κεχαγιά προχώρησε σε δωρεά της προτομής του Ήρωα της Επανάστασης Νικηταρά η οποία τοποθετήθηκε σε πλατεία στην Τρίπολη.

Συγκεκριμένα η προτομή τοποθετήθηκε στην Πλατεία Άρεως σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο ενώ ο κ. Κεχαγιάς σημείωσε μιλώντας στον τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό «Είναι μεγάλη χαρά και τιμή για εμάς το να προσφέρουμε στην πόλη της Τρίπολης, την προτομή του μεγάλου ήρωα της ελληνικής επανάστασης του Νικήτα Σταματελόπουλου, του Νικηταρά του Τουρκoφάγου».

Και συνέχισε: «H απόφαση την οικογένειας να δωρίσει την προτομή λήφθηκε πριν από λίγους μήνες όταν ήταν πλέον ορατός ο κίνδυνος να συμπληρωθούν 200 χρόνια από την κήρυξη της Ελληνικής Επανάστασης και να μην υπάρχει μνημείο του Νικηταρά στην Τρίπολη, που να τιμά αυτό τον «γίγαντα».»

Στο μνημείο αναγράφονται λόγια του ηρώα, όπως τα κατέγραψε ο Γεώργιος Τερτσέτης: «Εξενυχτούσαμε στες σπηλιές, Εξημερωνόμαστε στα δάση σαν θηρία. Επέφταμε εις τους εχθρούς, Οι Χριστιανοί μας είχαν παρηγοριάν. Με ημάς ήτον το μελλούμενο Του Ελληνικού ονόματος.»

Τέλος, ο κ. Κεχαγιάς απηύθυνε θερμές ευχαριστήσεις σε όλους όσους τον βοήθησαν.

Παρακολουθήστε το σχετικό ρεπορτάζ:

Πηγή: http://www.drt915.gr

 

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων