09/08/2021 09/08/2021 Η Ιερά Μητρόπολις Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου και η Ενορία Αγίου Νικολάου Αντιρρίου, με την συνδιοργάνωση του Δήμου Ναυπακτίας, τιμούν την Πέμπτη 12 Αυγούστου την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση (1821-2021).  Τη συγκεκριμένη ημέρα στην πλατεία Αντιρρίου διοργανώνεται συναυλία με το Ίδρυμα Μουσικής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και παρουσίαση αυθεντικών όπλων της...
09 Αυγούστου, 2021 - 22:05
Τελευταία ενημέρωση: 09/08/2021 - 21:25

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση στη Ναύπακτο

Διαδώστε:
Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση στη Ναύπακτο

Η Ιερά Μητρόπολις Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου και η Ενορία Αγίου Νικολάου Αντιρρίου, με την συνδιοργάνωση του Δήμου Ναυπακτίας, τιμούν την Πέμπτη 12 Αυγούστου την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση (1821-2021). 

Τη συγκεκριμένη ημέρα στην πλατεία Αντιρρίου διοργανώνεται συναυλία με το Ίδρυμα Μουσικής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και παρουσίαση αυθεντικών όπλων της εποχής από τον Σκοπευτικό όμιλο παραδοσιακών όπλων Πατρών.

Ο τίτλος της είναι «Μορφές Κληρικών και Λαϊκών που αγωνίστηκαν, πάλεψαν ή θυσιάστηκαν για την προετοιμασία και τον Αγώνα για την Ελευθερία στην Ελλάδα και την Ευρώπη».

Στη Συναυλία, μέσα από τα τραγούδια και τις ιστορικές αναφορές, που θα γίνουν, θα προβληθούν μορφές Κληρικών και Λαϊκών που αγωνίστηκαν, πάλεψαν ή θυσιάστηκαν για την προετοιμασία και τον Αγώνα για την Ελευθερία στην Ελλάδα και την Ευρώπη και θα παρουσιασθή το όραμα και ο αγώνας τους για την ελευθερία. Επίσης θα εκτεθούν και θα παρουσιασθούν αυθεντικά όπλα της εποχής της Επαναστάσεως, τα οποία οι παρόντες θα δουν από κοντά.

Η εκδήλωση αυτή έχει τεθεί υπό την αιγίδα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος κι έχει ενταχθεί στις επίσημες δράσεις της για την επέτειο των 200 χρόνων.

Είναι φόρος τιμής σε όσους αγωνίστηκαν για την ελευθερία μας, αλλά και ψυχολογική στήριξη των συνανθρώπων μας στις δύσκολες στιγμές λόγω της πανδημίας.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Όποιος επιθυμεί μπορεί να συμμετάσχη στη δράση της Ενορίας του Αντιρρίου, η οποία συγκεντρώνει εμφιαλωμένα νερά και κονσέρβες (γάλα και τροφιμα) για τους πυροπαθείς και να φέρει από αυτά τα είδη στην εκδήλωση.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων